24
Mayıs
2024
Cuma
FATSA - ORDU

İşçiler bugün çocuklar gibi şendi

Fatsa'da 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla Dut Tekstil Uluslararası Çuval Fabrikası’nda yapılan kutlama, komedi sahnesini aratmadı. Yapılan birbirinden ilginç yarışmalar, kutlamaya katılanları kahkahaya boğdu.

1 Mayıs etkinlikleri fabrika Müdürü Sertan Abalı’nın işçilerin bayramını kutlamasıyla start aldı. Yalıköy Beldesi Karşıyaka Mahallesi’nin müzisyen muhtarı Tevfik Taş’ın söylediği şarkılarla yapılan eğlencenin ardından yarışmalara geçildi. Bayanlar arasında yapılan ağızda kaşıkla yumurta taşıma yarışmasını, yumurtayı düşürmeden taşımayı başaran Fetiye Can kazandı. Ardından yapılan yürüyerek iğneye iplik takma yarışması yapıldı. Bu yarışmayı ise Ümit Kaçak kazandı. Daha sonra çuvalla yürüme yarışması yapıldı.

Çuvalla yürüme yarışmasında erkeklerde Hakan Çavlık, bayanlarda ise Fatma Sezen isimli işçi birinci oldu. Çuval yarışmasına katılanlardan Fetiye Can isimli işçi, starta geldiğinde kendini frenleyemeyince müzisyenlerin orgu ile birlikte yere düştü. Yoğurt tepsisindeki altını bulmak için yarışan işçilerdense Emrullah Sezen altını kazanan isim oldu.

Katlamalar sırasında yapılan en ilginç yarışma ise çiftlerin biberonla süt içme yarışması oldu. Biberonla süt içme yarışmasına 5 çift katıldı. Sütleri içmek için boyunlarına yakalıkları takan işçiler, verilen start işaretinden sonra biberondaki sütü bitirmeye çalıştı. Bu yarışma, kutlama programına katılan herkesi kahkahaya boğdu. Biberonla süt içme yarışmasını, biberondaki sütü ilk önce bitiren Turan Boztepe ve Murat Yıldırım çifti kazandı. Yapılan tüm yarışmaların galipleri, birer adet çeyrek altınla ödüllendirildi.

Bu arada, 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliklerine İstanbul’dan gelerek katılan fabrika ortaklarından Ertan Numan Bayraktaroğlu ve Fabrika Müdürü Sertan Abalı, yapılan müzikli eğlencede işçileri sahnede biran olsun yalnız bırakmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2005 Pazar 16:32:25
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 11:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?