16
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Kadınlar arıcılığa da el attı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Tarım İlçe Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ve Arıcılar Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen arıcılık kursunun başarıyla tamamlayan arıcılar belgelerini alırken, başarı belgesini hak eden 108 kursiyerden 22 kursiyerin bayan olması dikkat çekti. 

Arıcılık kursunun sona ermesi nedeniyle İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen belge törenine Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Tarım İlçe Müdürü Ahmet Doğruca, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Atilla Yiğit ve Hüseyin Biberoğlu, Ziraat Odası Başkanı Hasan Serdar, Halk Eğitim Merkez Müdürü Mahmut Karabulut ve kursiyerler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkez Müdürü Mahmut Karabulut, arıcılık kursuna 116 kişin kayıt yaptırdığını, ancak kursa 108 kursiyerin devam ettiğini belirterek, "Halk Eğitim Merkezi olarak çeşitli mesleki kültürel kurslar açmakla beraber bunların içersinde istihdama yönelik kurslara önem vermekteyiz" dedi. 

İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca da son iki yılda Fatsa'da arıcıların belli mesafeler kat ettiğini ifade ederek, "Bu süreçte Arıcılar Birliği'ni kurduk. Önümüzdeki yıllarda tüm arıcılarımızın sorunu olan balı, Tarım Bakanlığı'nın şartlarına uygun paketleyip satmak istiyoruz. Ballarımızı, Arıcılar Birliğimizin amblemiyle tüm Türkiye'ye sunmak istiyoruz. Bu sayede arıcılarımız yayladan getirdikleri ballarını heba etmeyecek. Balın mutlaka pakete girmesi lazım. Hangi balın hangi ürünün nerde, hangi yaylada üretildiği paketlerin üzerinde yazması lazım. Kursiyerlerimiz içersinde bayan arkadaşlarımızı da görmek bizleri mutlu etti" diye konuştu. 

Belge töreninde son konuşmayı yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise bu kursun en önemli özelliğinin Halk Eğitim Merkezi bünyesinde halk eğitim kursu olarak verilmesi olduğunu ifade ederek, "Başka bir özelliği de tarımsal yönü olmasıdır. Arıcılığı uzun yıllar yapılmasına rağmen, son yıllarda biraz azalma olduğu tespit edildi. Bunun giderilmesi içi Arıcılar Birliği kuruldu. Birliğin en önemli amacı balın paketlenmesi konusunda çalışma yapmasıdır. Bu kurslara katılan insanlar hem bir meslek edinecekler hem de boş zamanlarını değerlendirecekler" diye konuştu. 

Bayan kursiyerlerden Semra Şirin bir baba mesleği olduğu için arıcılık kursuna katıldığını ve zevkli bir iş olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren kursiyerler belgelerini protokol üyelerinin ellerinden aldılar.

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 17:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih özgür IP: 85.99.53.xxx Tarih : 21.11.2007 17:13:27

helal olsunn arıcılıkk ne kadar yaygın olursa ne kadar bilincli yapılırsa kansorojen kalıtım ve sahte bal yapımı o kadar yok olacaktır insanlarım bilinclendigi taktirdee artık ne yedigimizin farkına daha iyi varacagız bal tutan parmagını yalar seker abilerim ve ablalarımm gundemi yakından takip edenlerdenım acaba fatsa arıcılar birligi arasında bir yarısma yapsa ve birinciye 30 ikinciye 20 3. ise 10 kovan verse bu dahada guzel olurduu saygılarımla