15
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Kivi üretiminde büyük artış

Ordu'nun Fatsa ilçesinde kivi üretimine 1995 yılında 6 fidanla başlandığı, 12 yıl sonra bu rakamın 50 bin fidana ulaştığı bildirildi.

Yolava'ya kivi gönderimi sırasında ilçedeki kivi üretimi hakkında bilgi veren Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Fatsa'da bir sezonluk kivi üretim miktarının 150 ton olduğunu belirterek, "Kivi fındıktan 4 kat daha verimli bir ürün" dedi.

Fatsa'nın genellikle fındık ziraatı yapılan bir bölge olmasına rağmen, kivi üretiminin de artarak devam ettiğini ifade eden Kaymakam Yurdaer, "Kivide bu üretimi yapan çiftçiler için daha verimli bir durum var. Fındıktan dört kat daha verimli diyebiliriz. Bir dönümden çiftçimizin elde ettiği miktar 4 bin 500 YTL'dir. O bakımdan kivi fındıktan dört kat daha verimli bir üründür. Şu anda da üretim artarak devam ediyor ve Marmara'ya dağıtım yapılıyor. Buradan gönderdiğimiz kiviler, Yalova'dan ülkemizin her yerine sevkıyat yapılacak" diye konuştu.

Fatsa İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca da kivide amaca ulaşıldığını vurgulayarak, "Bu kivileri görünce aklıma 15 yıl önceki Ordu'da yaptığımız toplantı geldi. Toplantıda dönemin Tarım İl Müdürü Yılmaz Gündoğdu, 'bizim meslek bir inşaat mühendisine benzemez. Bir binayı 6 ayda yapıp insanlara gösteremezsiniz. Ne zamanki ürünler Ordu'dan kamyonlara yüklenmeye başlar, o zaman biz başarıya ulaşırız' demişti. Ben eski il müdürümüze kiviyi ilimize kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Ondan sonra gelen il müdürlerimiz de kivi konusunda aynı gayreti gösterdi ve biz bu seviye geldik" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 18:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Faruk Şensoy IP: 78.182.221.xxx Tarih : 4.12.2007 21:55:42

İlçe Tarım Md. Ahmet Doğruca'ya gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum, Fatsa'mıza böyle bir ürün için katkılarından.