16
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Köpekten sadakat dersi

Samsun'un Çarşamba ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Fatsalı balıkçı Yusuf Sezen'in 'Sultan' isimli köpeğinin sahibinin cenazesinin peşinden gitmesi, görenler tarafından "köpeğin sadakati" diye yorumlandı.
Fatsa'nın Bolaman beldesinde uzun yıllar balıkçılık yapan Yusuf Sezen'in cenazesi, aynı beldede toprağa verildi.

Cenazenin evden alınıp cami avlusuna götürülmesi sırasında Yusuf Sezen'in 'Sultan' isimli köpeği de her şeyden haberdar gibi tabutu taşıyan insanların yanından cami avlusuna kadar gitti. Cenazenin peşindeki insanlar, köpeğin sadakatine hayran kaldıklarını belirterek, "Hayvanlarda akıl yok derler ama bizce bu köpek çok akıllı. Sahibinin öldüğünün farkındaymışçasına peşinden gidiyor. Köpeğin bu hareketi bizi çok etkiledi" dediler.

Yusuf Sezen'in Sultan isimli köpeği cemaatin namaz saatini beklemesi sırasında yaklaşık 30 dakika musalla taşı çevresinden hiç ayrılmadı ve oldukça üzgün olduğu da gözlendi. Sultan isimli köpek, cemaatten bir vatandaşın kovmasıyla alandan uzaklaştı. Yusuf Sezen, kılınan cenaze namazının ardından Belediye yanındaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 13:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akif kacar IP: 81.213.193.xxx Tarih : 28.09.2007 09:22:00

yerin yurdun cennet olsun YUsuf amca (dede)sen o kadar iyi bir insandınki köpeğin bile sana olan sadakatini asla unutmamış.Çok iyi hatırlıyorum,o sultan köpek bir tesadüf eseri senin kapına gelmişti.Sana takılmış ve,ya Dede! bu uyuzu ne yapacaksın demiştik.Bize gülerek siz köpeğin kralından ne anlarsınız bu hayvan çok akıllı tam bir avcı demiştin.Sultan köpek kuş avcısı bir av köpeği olmasına rağmen sırf senin rakı muhabbetinden dolayı denizci olmuş kayığının üzerinde sana klavuzluk yapar hale gelmişti.Helal olsun sana sultan köpek bir çoğumuzdan daha vefalı çıktın yerin yurdun cennet olsun yusuf amca uğurlar olsun...