22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Kültür sarayının temeline ilk harç

Fatsa İlçe Belediyesi tarafından projelendirilen ve 2.74 milyon YTL'ye ihale edilen kültür sarayının temeli, görkemli bir törenle atıldı.


Belediyenin eski Sazcılar Suyu ve İtfaiye Müdürlüğü alanına yapılan kültür sarayının temel atma programına AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen, Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ve çok sayıda ilçe halkı katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa'da hayallerin bir bir hayata geçtiğini belirterek, "Göreve geldiğimizde asli hizmetlerle kalmayacağımızı ve Fatsa'nın kalkınması için önemli hizmetler yapacağımızı ifade etmiştik. Bu proje, sadece Fatsa'ya değil bütün Ordu'ya hizmet edecek ve Karadeniz'e örnek olacak bir projedir. Taban alanı 3 bin 500 metrekare olan, kullanım alanı 7 bin metrekare olan bir projedir" dedi.


Kültür ve Turizm Bankalığı Müsteşarı Mustafa İsen ise, "Gelecek dönemde hükümetin planları arasında tıpkı KÖYDES Projesi gibi bütün beldeleri ve ilçeleri içeren kültür destek programı düşünülüyor. Bu program ile beldelerde ve ilçelerde yeni kültür merkezleri düşünülüyor. Bu bakımdan Fatsa Belediyesi bir öncü faaliyet gerçekleştirmiştir" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPTIK"


AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa da, kültür sarayının önemli bir proje olduğunu ifade ederek, "7'den 70'e her insan buradan hizmet alacaktır. Belediye başkanımızı böyle bir projeyi hayata geçireceği için kutluyorum. Fatsalı hemşehrilerim bir köprünün 3 sefer açılışının yapıldığını, hatta sonuncusunun da ülkenin başbakanına yaptırıldığını gördükleri için bu hizmetlerin ne manaya geldiğini çok iyi anlayacaklardır. Birileri çok şeyler konuştu ama giderken sadece kendileri gitmedi, insanımızın umutlarını da aldı götürdüler. Bu tecrübelerle hizmet noktasında yola çıktık. Yapamayacağımız şeyleri asla söylemedik. Seçimden seçime günü kurtarma gibi günlük yatırımların peşinde koşmadık. Öyle hizmetler yapalım ki gelecek nesillerimiz bundan faydalanasın istedik. Türkiye'nin geleceğine yatırım yaptık. Yapmış olduğumuz hizmetler ortadadır. Türkiye, AK Parti ile beraber bir başka güzel oldu. Türkiye yeniden kendini buldu. Şimdi geleceğe daha emin adımlarla gidiyor" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından kültür sarayının temeline ilk harç, protokol üyelerinin butona basmasıyla döküldü. Tören, İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan tarafından yapılan duanın ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2007 Cumartesi 23:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?