22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Kurs bitti, sıra sınavda

Fatsa'da 01 Aralık 2004 tarihinde Meslek Edindirme Kursu kapsamında Atatürk Denizcilik Meslek Lisesi’nde başlayan ve 4 ay süren Yat Kaptanlığı Kursu sona erdi.

Yat Kaptanlığı Kursu’nun Ordu Valiliği’nden alınan olurla 30 kişiyle başladığı ve toplam 4 ay boyunca 350 saat süreli olarak hafta içi her akşam devam ettiği öğrenildi. Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Abdullah Özkan, Yat Kaptanlığı kurslarına devam eden kursiyerlerin eğitim süresi sonunda aldıkları sertifika ile Gemi Adamları Sınav Merkezi’nce yapılan sınavda da başarılı olduğu takdirde her türlü yatta yat kaptanı olarak çalışabileceklerini belirterek, "Yat Kaptanlığı kursunda Seyir, Gemicilik, Meteoroloji, Deniz Hukuku, Denizde Haberleşme, Denizcilik İngilizce’si dersleri alanında uzman öğretmenler tarafından verilmektedir" dedi.

Yat Kaptanlığı Kursunun birincisini 2004 yılı Mart ayında, ikincisini de 2004 yılı Aralık ayında, üçüncüsünü de 2005 yılı Mart ayında başlattıklarını ifade eden Özkan, "Şunda 20 kursiyerle birlikte Haziran ayının sonuna kadar sürecek kursumuz devam etmektedir. Kurslarımıza devam eden kursiyerlerimizin Gemi Adamları Sınav Merkezi’nce yapılacak sınavda başarılı olabilmeleri için mutlaka dersleri takip etmeleri gerekmektedir. Dersleri takip ettikleri takdirde başarı oranı yüzde 90’ın üzerine çıkacaktır. Daha sonra yapılacak kurslara devam etmeyi düşünen; denizcilik mesleğini seven, ilgi duyan, iş arayan insanların mutlaka okulumuzla irtibata geçmeleri ve bilgi almaları gerekmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 12:53:49
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 13:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?