18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATSA - ORDU

Kurultayda söz düellosu

Fatsa'da, 6. Fatsa ve Çevre İlçeler Kalkınma Kurultayı'nda taraflar politika yapmaya kalkışınca gerginlik yaşandı. Gerginliği Kaymakam Salih Gürhan engelledi. Kurultayın ilk bölümünde 7 ilçenin sorunları tartışıldı, ikinci bölümde ise iş geliştirme toplantısı düzenlendi.

Yalçın Garden Resort Hotel'de gerçekleşen kurultaya, Fatsa Kaymakamı Salih Gürhan, Çatalpınar Kaymakamı Yılmaz Kurt, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası, Ordu Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Yapar, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Aybastı Belediye Başkanı Fehmi Küpçük, Korgan Belediye Başkanı Mahmut Ali Akkiraz, kurultay çalışma grupları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasiler ve iş adamları katıldı.

6. Fatsa ve Çevre İlçeler Kalkınma Kurultayı'nın açış konuşmasını yapan Kurultay Başkanı Fahri Tanrıkulu, 1. kurultayın sonuç bildirgesini değerlendirerek, "5 yıl önce konuştuğumuz sorunlar hala devam ediyor. Bu kurultay sorunları tartışmak ve çözüm getirmek için var. 7 ilçemizde sorunlar devam ettiği sürece bu sorunlara çözüm bulmak için de kurultay devam edecek" dedi.

Bir partilinin eleştirileri üzerine, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, sözü verilen demiryolunun fizibilite çalışmasının devam ettiğini ifade etti. Başkan Anlayan, "Her şey birden olmuyor. Doğalgazın ihalesi yapıldı ama ihaleyi alan firmanın yaşadığı sorun nedeniyle ihale iptal edildi" diye konuştu.

Kurultayda söz alarak kürsüye çıkan DYP eski Milletvekili Yener Yıldırım, özel hastane yeriyle ilgili olarak, "Kurultaylar şov yapma yeri değil, çözüm arama yeridir" şeklindeki çıkışı üzerine salondaki AKP İl Genel Meclis Üyesi Atıf Yüksel, "Asıl şovu siz yapıyorsunuz" şeklinde cevap verince kısa süreli gerginlik yaşandı.

Yaşanan kısa süreli gerginlik üzerine ikinci kez kürsüye gelen Kaymakam Salih Gürhan, "Kurultay güzel başladı. Yapılan eleştirilerde art niyetli olmayalım. Eleştiriler karşılıklı olarak tabii ki yapılacaktır. Alınganlık yapılmaması gerekir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 16:27:19
Güncelleme :3 Temmuz 2005 Pazar 11:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?