22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Kütüphaneler haftası kutlamaları

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, "43. Kütüphaneler Haftası" nedeniyle İlçe Halk Kütüphanesi'nde 2006 yılında en çok kitap okuyanlar ile kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. 

İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Atıf Yüksel ve Mehmet Yıldız, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Kütüphane Müdürü Muhammet Uzun, okumaya hevesi olmayan, bunu yeterli düzeyde benimsemeyen ve kolayı seven bir profile sahip olunduğunu belirterek, "Bu alışkanlıkları ortadan kaldırmak ve yerine okuyan, düşünen, tartışan, yazan ve üreten bir toplum profili oluşturmak zorundayız" dedi.
 
43.Kütüphaneler Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen "Kitap Seni Öfkelendirmeyen En Yakın Arkadaşındır" isimli liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Fatsa Lisesi öğrencisi Simge Yeşiltaş bir çeyrek altın ve kitap seti ile ödüllendirilirken, ikinci olan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Karadeniz ve üçüncü olan Fatsa İmam Hatip Lisesi öğrencisi Merve Nur Doğan'a ise kitap seti verildi.
 
2006 yılı istatistiki verilere göre İlçe Halk Kütüphanesi'nden en çok kitap alarak okuyan yetişkin bölümünde birinci olan Kız Meslek Lisesi öğrencisi Neslihan Kayısı bir çeyrek altın ve kitap seti ile ikinci olan Fatsa Lisesi öğrencisi Yener Seçmen ve üçüncü olan Ana-Fem Dersanesi öğretmenlerinden Mehmet Duranay kitap seti ile ödüllendirildi. Çocuk bölümünde ise Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi Büşra Uçar birinci, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Büşra Gezer ikinci ve Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi Erdi Olgun üçüncü oldu.
İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 20:27:05
Güncelleme :30 Mart 2007 Cuma 14:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?