19
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

Minik Muhammet'e şevkat eli uzandı

doğuştan tamamen özürlü olan 10 yaşındaki Muhammet Töngel’e, Yardım Sevenler Derneği ve Kızılay Derneği Şubesi şefkat eli uzattı. İlçenin Kurtuluş Mahallesi Varan Sokak’ta ikamet eden 7 çocuklu Töngel ailesinin son çocuğu olan ve doğuştan tamamen özürlü olan Muhammet’in dramının gazetelerde yayınlanmasının ardından Yardım Sevenler Derneği yöneticileri gıda ve bez yardımında bulunurken, Kızılay Derneği Şubesi de bir adet sakat arabası hediye etti.

Muhammet’i gazetelerde çıkan haber aracılığı ile fark ettiklerini belirten Yardım Sevenler Derneği Fatsa Şubesi Başkanı Nimet Koç, "Muhammet’in evine gittik, durumunu gördük. Ailesi ile görüşme imkanı bulduk. Durumunu yerinde görünce gerçekten çok üzüldük. 7 çocuklu bir aile. Bir evde 9 kişi kalıyorlar. Tamamen ailenin eğitimsizliği yüzünden bir çocuğun hayatı heba olmuş. Doktor, ’çocuk sakat, alalım’ demiş fakat aile günah olur diye çocuğu aldırmamış" dedi.
Koç ve yönetim kurulu üyeleri Güleda Çamaş ile Zehra Kaynaroğlu beraberinde getirdikleri gıda maddelerini, Kızılay Derneği Şube Başkanı Sinan Oral da sakat aracını Muhammet’in ailesine teslim ettiler. Muhammet Töngel’in annesi Fatma Töngel de Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’a seslenerek, "Gelsin evimizde iftar açsın. Durumumuzu görsün. Asıl yardımı ondan bekliyoruz" diye konuştu.

fatsa
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2004 Cumartesi 11:57:03
Güncelleme :30 Ekim 2004 Cumartesi 12:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?