26
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

Minik öğrencinin patates deneyi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir ilköğretim okulu ana sınıfı öğrencisi Miray Kibar, patatesten elektrik üretti.


Dolunay İlköğretim Okulu Ana Sınıfı öğrencilerinin yıl içerisinde yaptığı el becerileri, Fatsa Belediyesi Eceler Eyvanı Tesisleri'nde sergilendi. Serginin açılışını İlçe Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer gerçekleştirdi. Serginin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Bayram Özyavuz, “Bizim küçüklere verdiğimiz değer çok önemli. Onlar bizim geleceğimiz. Biz onları iyi yetiştirirsek, onlar da gelecekte çok iyi yerlerde olacaklar ve vatanımıza sahip çıkacaklar” dedi.


İlçe Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise serginin açılış kurdelesini kesmeden önce minik öğrencilerin başarılı çalışmalarının devam etmesini diledi. Sergide ana sınıfı öğrencileri yaptıkları el sanatlarıyla büyüklerinden tam not aldılar. Miray Kibar isimli öğrenci çinko ve bakırı iletken bir madde olan patatese değdirmek suretiyle 4 volt elektrik üretti. Miray Kibar'ın bu çalışması başta Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer üzere diğer katılımcılar tarafından da büyük ilgi gördü. Sergide ayrıca, Bera Madran'ın “Balıklarımız ölmesin”; Hasan Bahadır Koca'nın asansörlü katlı otopark çalışmaları ilgi gören ürünler arasında yer aldı. Serginin 2 gün açık kalacağı öğrenildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 13:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ömer Ulaş EROL IP: 94.120.187.xxx Tarih : 10.05.2009 21:05:04

merhaba.ben 6. sınıftayım ve böyle şeyler yapan birisi görmedim.küçüklerimize gerçekten sahip çıkalım.onlar ileride geleceğimizdir.... FMİO