25
Mayıs
2024
Cumartesi
FATSA - ORDU

Müdahale hayata tekrar döndürdü

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, kalbi durmuş şekilde hastaneye getirilen 14 yaşındaki çocuk, yapılan ilk müdahaleyle hayata tekrar döndürüldü.


İlçenin Sakarya Mahallesi'nde oturan Kılıç ailesinin 14 yaşındaki çocukları ilköğretim okulu 8. sınıf örencisi Serkan Kılıç'ı annesi Emine Kılıç akşam saatlerinde ekmek almaya gönderdi.

Anne Emine Kılıç, çocuğunun hemen eve dönmemesi üzerine camdan baktığında çocuğu Serkan Kılıç'ı yerde sırt üstü yatar vaziyette can çekişirken gördü. Hemen dışarıya çıkan anne Emine Kılıç, çocuğunun başından su döktü ve hemen bir taksi ile çocuğu evlerinin yakınında bulunan Özel Medi Techh Hospital'a götürdü.
Hastanede Serkan Kılıç'a ilk müdahaleyi acil doktorlarıyla birlikte Hastane Başhekimi Opr.Dr. Onur Sarıhan yaptı. Saatler süren müdahalenin ardından akşam 19.00'da hastaneye kalbi ve solunumu durmuş olarak getirilen Serkan Kılıç, gece 24.00 sıralarında tekrar hayata döndürüldü.


Anne Emine Kılıç, Serkan'ı hastaneye ölü gibi getirdiklerini belirterek, "Evin yanında durumu belli değildi. Yaşayacağından hiç umudum yoktu. Doktorlar çok uğraştı, beş altı saat çok sıkıntılı geçti" dedi.


Babası Hikmet Kılıç ise haberi duyduğu sırada inşaatta çalıştığını ifade ederek, "Kızım telefonda bana kardeşim ölüyor, çabuk hastaneye gel dedi. Ben geldiğimde doktorlar başındaydı" diye konuştu.


SAĞLIĞI İYİYE GİDİYOR
Opr.Dr. Onur Sarıhan, Serkan Kılıç'ın hastaneye kalbi ve solunumu durmuş vaziyette geldiğini belirterek şunları söyledi: "Hastanemizin acil servisinde ilk müdahaleyi yaptık. Kalp atışını ve solunumunu geri getirdik. Daha sonra Yoğun Bakım Ünitesi'ne aldığımız hastamızı sabaha kadar uyutarak kontrol altında tuttuk. Makineye bağlı şu an. Şuuru da açılmış durumda ve sağlığı gittikçe iyiye gidiyor."
Annesinin evin yanında düştü dediği Serkan Kılıç, başına gelen olayı okulda voleybol maçında olduğu şeklinde hatırlıyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 15:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?