23
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Müdürün her yerde gözü var!

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde, Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Abdullah Özkan, makamına kurduğu kamera sistemiyle hem okulun tüm bölümünü hem de kendilerine bağlı olan 2 kilometre uzaklıktaki 300 öğrencinin kaldığı pansiyonu internet sistemiyle takibe aldı.

Okula, Okul-Aile Birliği toplantısında alınan bir karar doğrultusunda bu sistemi kurdurduklarını belirten Abdullah Özkan, "Özellikle okulumuza 2 kilometre uzaklıkta bulunan Kıyan Köy mevkiindeki öğrenci pansiyonumuzun biraz şehir dışında olması nedeniyle kamera sistemi kurulması gündeme geldi. Pansiyon çevresinde güvenlikle ilgili zaman zaman problemler yaşanmaktaydı. Gerekli piyasa araştırmalarını yaptıktan sonra durumu İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüştük, alınan Kaymakamlık olurundan sonra okulumuzun bahçesine ve koridorlarına 8, pansiyonun bahçesine ve koridorlarına 18 adet kamera yerleştirdik" dedi.

Kamera sisteminin 24 saat kayıt yaptığı ve okul müdürü tarafından internet bağlantısı olan her ortamda 24 saat izlendiği ve kamera sistemi kurulmasının nedeninin okul ve pansiyon çevresinin güvenliğini sağlamak ve kontrol altına almak olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 11:42:59
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 17:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?