18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATSA - ORDU

Muhtarlar tek çatı altında toplandı

Fatsa'da, Muhtarlar Derneği ve Türkiye Muhtarlar Derneği Şubesi’nin birleşerek Türkiye Muhtarlar Derneği Fatsa Şubesi adı altında tek çatı altında toplanmasının ardından yapılan 8. olağan genel kurulda, yeni başkan Yeşilköy Muhtarı Mehmet Özgen oldu.

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan genel kurula İlçe Kaymakamı Salih Gürhan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şentürk Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, Geyikçeli Belediye Başkanı Rıza Altaylı’da katıldı.

Genel kurulda konuşan Kaymakam Salih Gürhan, derneklerin, vakıfların ve siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirterek, "Seçim de demokrasimizin temel unsurudur. Seçilen muhtarımız 5 yıla yakın ilçemizde görev yapacak . Tabi demokrasiye saygımız olduğu gibi muhtarlarımızın seçtiği başkan ve yönetim kuruluna da saygımız olacaktır" dedi.

Genel kurul sonrası yapılan seçimlerde Yukarı Ardıç Köyü Muhtarı Yılmaz Gezer’in listesi ile eşilköy Köyü Mehmet Özgen’in listesi yarıştı. 117 muhtarın oy kullandığı seçimde 2 oy geçersiz sayılırken, 69 oy alan Mehmet Özgen Türkiye Muhtarlar Derneği Fatsa Şubesi’nin yeni başkanı oldu.

Yılmaz Gezer’in listesi ise 46 oy aldı. Seçimden galip ayrılan Mehmet Özgen, muhtarların birleşmesinde çok uğraş verdiğini belirterek, "Fatsa’da muhtarların tek çatı altında olması hepimizi onurlandıracaktır" diye konuştu.

Yılmaz Gezer ise muhtarların tek çatı altında olmasının tüm muhtarların menfaatine olacağını ifade ederek, "Kazanan arkadaşımızı tebrik ederiz. Bundan sonra ilk işimiz tek çatı altında toplanan derneğimize üye olmaktır" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 13:03:33
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 13:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?