18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATSA - ORDU

Öğretmene hazin tören

Yüksek lisans eğitimini sürdürmek üzere özel otomobili ile Ankara’ya giderken Samsun’un Kavak İlçesi’nde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Fatsa Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni İsmail Akbaş’ın cenazesi, düzenlenen hazin törenden sonra göz yaşları arasında toprağa verildi.

10 yıllık öğretmen olan ve sosyal yönüyle tüm Fatsa’nın sevgisini kazanan İsmail Akbaş’ın cenazesi, görev yaptığı Bolaman Beldesi’nde bulunan Anadolu Lisesi’ne getirildi. Lisede düzenlenen törene Fatsa Kaymakamı Salih Gürkan, Garnizon Komutanı Binbaşı Kalender Karadaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Edebiyat Öğretmeni İsmail Akbaş’ın cenazesinin okul önüne getirilişi sırasında öğrenciler adeta göz yaşarlarına boğuldu. Törende okul öğrencilerinden Gözde Nur Özel ve Muhsin Serdar’ın okuduğu duygu yüklü şiirler herkesi ağlattı.

Kaymakam Salih Gürhan, törende yaptığı konuşmada, İsmail Akbaş’ın öğretmenken öğrenciliği kabullenip dünya ile entegre olmak için çok iyi bilgiler edinmek uğruna gittiği yolculukta yaşamını yitirdiğini söyledi. Gürkan, "Kader dediğimiz kaçınılmaz olay öğretmenimizi Kavak İlçesi’nde yakaladı. Değerli hocamız tüm ilçenin öz evladıydı. Sevecenliği ile hepimizin gönlünü fethetmişti. Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun" dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya ve Okul Müdürü Ali Yazgı da yaptıkları konuşmalarda İsmail öğretmenin iyi bir eğitimci ve iyi bir dost olduğunu ifade ettiler. Edebiyat öğretmeni İsmail Akbaş’ın cenazesi, Fatsa Orta Büyük Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Asri mezarlıkta göz yaşları arasında toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 18:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Doğan Karaduman IP: 212.156.195.xxx Tarih : 6.03.2005 11:58:51
Seni hiç unutmadım ve asLa da unutmayacağım.Daima kıLavuzum sen olacaksın.artık bayrağın emin ellerde hocam rahat uyu...her zaman yanımda ol yeter..