19
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

Okul inşaatı için ödenek isteniyor

Ordu'nun Fatsa ilçesinde ödeneksizlik yüzünden yarım kalan 16 derslikli okul inşaatının tamamlanması için 750 bin TL ödeneğe ihtiyaç olduğu bildirildi.


Dört yıl önce okulun temelinin atılması için Asma Köprü yanında bir şenlik yapılmış ve bu şenlikte vatandaşlardan maddi yardım toplanılmıştı. Şenlikte yaşlı bir kadın okulun yapımına katkıda bulunmak için parmağındaki yüzüğünü çıkarıp yetkililere vermişti. Okulun Dernek Başkanı Harun Okurgan, Asma Köprü şenlikleriyle millet yardımıyla okulun temelin atılması için para toplandığını belirterek, "Vatandaş ve devlet yardımıyla okul inşaatının kargası bitti. Okulun tapusu Milli Eğitim'e geçti. Eski okul ihtiyaca cevap vermiyor. Bu okul için bu zamana kadar 500-600 bin TL civarında para harcandı. Çocuklarımız barakalarda okuyor. Bir an önce bu okul bitirilerek, çocuklarımız güzel bir eğitim ortamına kavuşması lazım" dedi.
Meşebükü Mahallesi Muhtarı Mustafa Özduran ise okul inşaatının şu anda atıl durumda beklediğini ifade ederek, "Şu anda hiçbir yatırım yok. Geçmiş seçimlerde bir miktar para geldi, ondan sonra daha paradan haberimiz olmadı. Şu anda bu mahallenin öğrencileri, 'burada eğitim yapılamaz' raporu olan okulda eğitim görüyor. Bu durumun bir an önce giderilmesi lazım. Sorunun çözümü için bölge milletvekillerimizden destek bekliyoruz" diye konuştu.
ÖDENEK İSTENDİ
Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya konuyla ilgili olarak, Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Meşebükü İlköğretim Okulu inşaatı için 2009 yatırım programına İl Özel İdaresi'nden ödenek istediğini belirtti. Çaya, "İl Genel Meclisi de toplantıda görüşüp karara bağlarsa bu eğitim-öğretim yılında ihale edilecek. Eğer toplantıdan olumsuz bir karar çıkarsa ihale olayı 2010 yılına kalacak” dedi.
Meşebükü İlköğretim Okulu inşaatının tamamlanması için yaklaşık 750 bin TL ödeneğe ihtiyaç olduğu öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 12:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?