19
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

Ordu: Fatsa'da gönül ferman dinlemiyor...

İlçenin Evkaf Mahallesi’nde ikamet eden işitme engelli Aysel (22) ve Safiye (20) Topal kardeşler, kendileri gibi işitme engelli olan ve hayatlarını Almanya’da sürdüren Vedat (29) ve Haluk (27) Korkmaz kardeşler ile evlendiler.


Topal ailesinin Evkaf Mahallesi’nde düzenlenen kına gecesine çiftlerin yakın dost ve akrabaları katıldı. Kına gecesine katılmak üzere Ordu’dan dost ve akrabaları ile birlikte gelen işitme engelli damatlar Vedat ve Haluk Korkmaz kardeşler, ellerindeki kına sepetleriyle, davul zurna eşliğinde düğün alanına geldiler.


Aysel ve Safiye kardeşler, damatlar Vedat ve Haluk kardeşlere birer adet çeyrek altın takarak kına sepetlerini teslim aldılar. Çiftler bir süre birlikte oynadıktan sonra kına yakılma törenine geçildi. Kına türküsü ile birlikte kınaların yakılmasının ardından Vedat ve Haluk kardeşler, dost ve akrabaları ile birlikte düğün evinden ayrıldılar. Genç çiftlerin eğlence süresince birbirleriyle el işaretleriyle iletişim kurmaları dikkat çekti.


İşitme engelli damatların kardeşi Sevil Korkmaz, hayatlarını Almanya’nın Stutgart şehrinde sürdüklerini belirterek, "Fatsa’da kardeşlerim gibi 2 işitme engelli kardeş olduğunu öğrendik. Kendilerini ailelerinden istedik ve bu evlilik gerçekleşti" dedi.


Aysel ve Safiye Topal’ın babası Yusuf Topal’ da, "Aileler olarak görüştükten sonra kararı çocuklarımıza bıraktık. Onlar da evlenmeyi kabul ettiler" diye konuştu.
Anne Arife Topal ise sevinci ve hüznü bir arada yaşadığını ifade ederek, "Çocuklarımın kendileri gibi işitme engelli olan damatlarla evlenmesi beni mutlu etti" dedi.


Her iki ailenin de 5’er çocuk sahibi olduğu ve iki ailede de 2’şer çocuğun işitme engelli olduğu öğrenildi.

iha-ordu
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 12:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatsalı_derbeder_52_orduspor IP: 88.235.133.xxx Tarih : 14.08.2007 13:12:43
FATSA İL OLSUN FATSAMIN İLÇELERİ ÜNYE,ÇAYBAŞI,ÇAMAŞ,AYBASTI,KUMRU,KORGAN,AKKUŞ,TERME,SALIPAZARI,ÇATALPINAR OLSUN ALEM DERBEDER FATSALI ŞAMPİYON ORDUSPOR SAZCI İBRAHİMİN YEĞENİYİM FATSA İL OLACAAAAAK PLAKA 82 FATSA FATSA