22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Ordu Fatsa'nın, fakülte ısrarı

Fatsa Kaymakamı Salih Gürhan, Belediye Başkanı Mustafa Çamaş ve beraberindeki heyet ilçeye açılacak Deniz Bilimleri Fakültesi ile ilgili işlemleri hızlandırmak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay’ı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Kaymakam Salih Gürhan, Belediye Başkanı Mustafa Çamaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Çaya, OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cemil Yapar, OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Dindar, Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Kurucu Müdürü Erol Yerebasmaz, DYP İlçe Başkanı Haydar Gürsu, Ticaret Odası Genel Sekreteri Hamdi Karamustafa’nın yer aldığı heyete hitaben bir konuşma yapan OMÜ Rektörü Prof.Dr. Ferit Bernay, "Yüksek okulların daha elastiki bir yapısı var. Bölgenin ihtiyacı olan insan gücü ile ilgili programları çok rahat ekleyip çıkartabilir. Bu yüzden ilk başta fakülte olmasın yüksekokul olsun. Böylece daha çok genişleme şansı olur" dedi.
Fatsa heyetine yüksekokul ve fakülte ile ilgili örnekler veren Bernay, "Samsun’un içerisinde olmasına rağmen Veterinerlik Fakültesi’ne 20 öğrenci alabildik. İktisat Fakültesi’ne ise daha öğrenci alamadık. 2 yıldır öğretim üyesi tamamlamaya çalışıyoruz. Buna karşılık Sinop’ta Meslek Yüksek Okulu kuruldu. Şu anda 400 öğrenci var ve binaya sığılmıyor" diye konuştu.
Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nin 2004 yılında eğitim ve öğretime başlamasının imkansız olduğunu da ifade eden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, "Bunun için 1 ay içerisinde hocaların bulunması, bina ve binanın iç donanımının hazır olması, memur kadrolarının hazırlanması lazım. Bu nedenle 2004 yılında fakülte eğitim ve öğretime başlayamaz" diye konuştu.
Fatsa Kaymakamı Salih Gürhan ise fakülte için Sağlık Meslek Lisesi binasının uygun olduğunu ve binanın incelenmesi gerektiğini belirtti. Belediye Başkanı Mustafa Çamaş da "Halkımıza moral açısından, en yakın zamanda, en azından bir dekanın ilçede görevlendirilmesi gerekir. Siz ekibinizi gönderin, biz Fatsalılar olarak her türlü desteğe hazırız" dedi.

ORDU-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2003 Salı 00:00:19
Güncelleme :28 Mart 2004 Pazar 21:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?