27
Mayıs
2024
Pazertesi
FATSA - ORDU

Ordu'da şantaj

Ordu'nun Fatsa ilçesinde daha önce darp ettiği kişiden tehdit ve şantajla para almaya çalışan bir kişi yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, ilçenin Sudere köyünde C.C. evinin bahçesinde tehdit ve şantaj içerikli bir mektupla karşılaştı. İki gün içerisinde 500 lirayı Belediye Plajı’ndaki yeşil boyalı yıkık binanın inşaatının ikinci katına kırmızı işaretli taşın altına bırakması, jandarmaya ve polise bilgi vermesi halinde Antalya'daki çocuklarından başlayarak öldürüleceğine ilişkin tehditler içeren mektubu gören C.S., durumu Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi.
Harekete geçen savcılık, tehdit mektubunun alındığı geceden itibaren paranın bırakılacağı bölgeyi gizli kamera ile incelemeye aldı. İki gün sonra ise polis ve jandarma ile birlikte gerekli tertiplemenin yapılmasının ardından 10 adet seri numaraları ve fotokopileri alınmış 50 liralık banknotlar 5 deste halinde büyük sarı zarfa koyularak saat 19.10 sıralarında tehdit mektubunda yazılı adrese bırakıldı. Saat 19.32 sıralarında A.Y. adlı kişi adrese gelerek taşın altındaki parayı alarak yıkık binadan çıkarken suçüstü yakalandı.


A.Y. adlı kişinin daha önce C.S.'yi evinin önünde darp eden kişi olduğu ortaya çıktı. Olayı itiraf eden A.Y. gözaltına alındı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 20:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?