16
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Otopark ihalesi 19 Temmuz'da

Fatsa Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan ve ilçede özlemle beklenen katlı ve kapalı otopark çalışmalarının son aşamaya geldiği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, katlı ve kapalı otoparkın Orta Büyük Camii karşısında bulunan ve 'Zafer Parkı' diye adlandırılan alana yapılacağını belirterek, "Toplam 7 dönüm üzerine kurulacak otoparkta, 14 bin metrekare otopark alanı, bin metrekarelik market alanı, üzerinde 3 bin metrekarelik kafeterya ve oturma alanları yer alacak. Son yıllarda Fatsa trafiğine sürekli yeni araçlar giriyor. 500 araçlık otopark, Fatsa şehir içi trafiğine de nefes aldıracak" dedi.

'Yap işlet devret' modeliyle yapılacak bu projenin 29 yıllığına kiraya verileceğini ifade eden Başkan Anlayan, "İhaleyi alan firma 29 yıl sonra otoparkı belediyeye devredecek. Aynı zamanda araç tarifeleri de normal otoparklarla aynı fiyat ta olacak. Bu proje toplam 6.1 milyon YTL'ye mal olurken, ihaleyi alan şirketin bu işi 500 iş günde bitirmesi şartı da konuldu. Belediye aynı zamanda buradan aylık 34 bin YTL kira da alacak. Proje, Fatsa için hayati projelerden biri. 19 Temmuz'da yapılacak yap işlet devret kiralama ihalesine katılmak isteyen tüm şirketler de davetlimizdir. Fatsa için otopark sorununa da büyük ölçüde çözüm olacak projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 18:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?