16
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Sağlık yatırımları tam gaz

Ordu Sağlık Müdürü Dr. Halis Türkyılmaz, 2008 yılında gerçekleştirilecek yeni yatırımlarla hastanelerdeki yatak kapasitesinin 2 bine yükseltileceğini söyledi.

Dr. Halis Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, 2007 yılında birçok sağlık ocağının onarılarak yenilendiğini, cihaz ve ekip sayısının arttırıldığını, bir çok yatırımın da ihalesinin yapıldığını veya temelinin atıldığını belirtti.

Bu yıl sağlık ocakları açısından hızlı ve tempolu bir çalışma sergilediklerini ifade eden Dr. Türkyılmaz, "Merkez Halk Sağlığı Laboratuarı, Aybastı Merkez, Akkuş Merkez, Kuzköy, Esentepe, Seferli Sağlık Ocakları ve Kurtbogaz Sağlık Evi baştan aşağı onarıldı. Fatsa 1 Nolu Sağlık Ocağı ile Duayeri, Yatsıtaş, Gölköy- Aydoğan, Gülyalı-Kestane, Kabataş-Alankent, Korgan-Tepealan, Kumru-Karacalar ve Merkez Sağlık Ocağı ile Güneycik Sağlık Evi, Perşembe-Medreseönü, Ünye-Erenyurt, Tekkiraz sağlık ocak ve evleri ile lojmanları onarıldı. Halen merkez, İkizce, Fatsa merkez ve İslamdağ, Gürgentepe, Ünye ve Çaybaşı'nda il tipi, Korgan-Çamlı ve Çayırkent beldeleri ile Fatsa-Hatipli'de köy tipi sağlık ocaklarının inşaatı devam ediyor" dedi.

2008 yılında yeni yapılacak hastane ve ek binalarla vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha çok yararlanacak duruma geleceğini belirten Dr. Halis Türkyılmaz, şu bilgileri verdi: "2008 yılında Perşembe ilçesinde entegre tipi 20 yataklı hastane yapılacak. Ayrıca Gölköy Devlet Hastanesi genişletilerek 50 yataklı bir hastane daha inşa edilecek. Bunun yanı sıra Fatsa, Kumru ve Ünye Devlet Hastanelerine ek bina yapılarak yatak kapasiteleri arttırılacak. Halen il genelindeki sağlık kuruluşlarımızda bin 750 yatak bulunuyor. Yeni yapılacak bu yatırımlarla yatak sayısını 2 bine ulaştırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 18:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?