26
Mayıs
2024
Pazar
FATSA - ORDU

SGK Müdürlüğü törenle açıldı

FATSA'YA SGK MÜDÜRLÜĞÜ AÇILDI

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Merkez Müdürlüğü törenle açıldı.

Fatsa SGK Merkez Müdürlüğü'nün açılışına Ordu Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Aydın, SGK İl Müdürü Ahmet Erdoğan, SGK Samsun İl Müdürü Saffet Çalışkan, FATSO Başkanı Tayfun Karataş ve çok sayıda davetli katıldı.

FATSO binasında hizmet verecek olan SGK şubesinin açılışında konuşan SGK İl Müdürü Ahmet Erdoğan, "Bugün açılışını yapacağımız merkez müdürlüğümüz, bu zamana kadar irtibat bürosu olarak sınırlı sağlık aktivasyonu ağırlı hizmet sunmaktaydı. Artık kendi kadroları olan ilçelerimizdeki resmi devlet kuruluşu statüsü ile hizmet sunacaklardır. Merkez müdürlüklerimizde kısa vadeli hizmet kollarının tamamı ile zaman içinde destek ve yardımcı hizmet servisleri dışındaki bütün hizmetler verileceklerdir. Zaman içinde 40 kişinin çalışılacağı devlet dairesi olacaktır. İlimizin sosyal güvenlikle ilgili bazı rakamları şöyle: İlimizde 118 bin aktif sigortalı var. 85 bin emekli, 307 bin hak sahibi ve bakmakla yükümlü olan kişiler 25 bin yaşlı, 137 bin yeşil kartlı olmak üzere toplam 673 bin kişi sosyal sigorta ve genel sigorta kapsamında kurumumuzdan hizmet almaktadır" dedi.

Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise, "Fatsa'ya bu hizmetin gelmesi bizim için sevindirici bir durumdur. Bu merkezimiz, yakın ilçelerdeki vatandaşlarımıza da hizmet edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek merkezin açılışı gerçekleştirildi.

FATSA'YA SGK MÜDÜRLÜĞÜ AÇILDI
FATSA'YA SGK MÜDÜRLÜĞÜ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 19:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?