23
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Şiir dinletisinde hüzünlü anma

Fatsa Anadolu Lisesi öğrencilerinin yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği Geleneksel 5. Şiir Dinletisi, büyük beğeni topladı.

Şiir dinletisinin finalinde 31 Aralık 2004 tarihinde trafik kazasında hayatını kaybeden okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni İsmail Akbaş’ın sinevizyondan okuduğu şiir, herkesi gözyaşlarına boğdu.

Hasret Düğün Sarayı’nda düzenlenen Anadolu Lisesi 5. Geleneksel Şiir Dinletisi’ne, Kaymakam Salih Gürhan, Başhekim Dr. Alaettin Arıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya ve çok sayıda ilçe halkı katıldı. Anadolu Lisesi Müdürü Ali Yazgı, Şiir Dinletisi’nin açılışında yaptığı konuşmada amaçlarının öğrencilerin çalışmalarını ve yeteneklerini sergilemek olduğunu belirtti. Yazgı, "Şairlerin dediği gibi şiir, güzellikte çarpışan tek gerçektir. Şiir, düşüncelerle değil sözcüklerle yazılır. Bizleri 5. kez şiir akşamlarında buluşturmada emekleri geçen hiç beklemediğimiz biranda elim bir trafik kazasında aramızdan ayrılan merhum İsmail Akbaş öğretmenimizi rahmetle anıyoruz ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Gecede, öğrenciler Muhsin Serdar eşliğinde İstiklal Marşı’nı şiir dilinde sundular. Öğrencilere kavalı ile Müdür Yardımcısı Kadir Özyılmaz da eşlik etti. Öğrenciler, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra ayakta alkışlandılar. Şiir dinletisinin finalinde ise hüzünlü bir nostalji yaşandı. 31 Aralık 2004 tarihinde Samsun’un Kavak İlçesi Çakallı mevkiinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni İsmail Akbaş’ın sinevizyondan okuduğu şiir, herkesi gözyaşlarına boğdu.

İlçe Kaymakamı Salih Gürhan, programın sonunda sahneye çıkarak öğrencileri tek tek tebrik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 12:50:13
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 11:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?