18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATSA - ORDU

Sosyete lakaplı hanım manav, Fatsa'nın gözdesi

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde kınalı elleriyle 8 yıldır manav işletmeciliği yapan ve eşi öldükten sonra da devam ettiren 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Nurten Özdemir, müşterileri ve toptancılar tarafından "sosyete manav" olarak tanınıyor.

İlçenin Dereüstü Caddesi’nde "Özdemir Manav" isimli işyerinin sahibi Nurten Özdemir, iş hayatına 1995 yılında başladığını söyledi.

Özdemir, "İşyeri aslen eşim İsmet Özdemir’e aitti. Ben eşim ile birlikte 5 yıl çalıştım. 2001 yılında eşimi kalp krizi sonucu kaybettim. Tabiki dünyamız yıkıldı ama bu dünyanın da sonu değildi. 2 çocuğumun geçimini bir şekilde sağlamam gerekiyordu. Ben de eşimden sonra manavcılık işini devam ettiriyorum. Şu anda 8 yıl oldu. Bu işe iyice alıştım" dedi.

Kadın olması nedeniyle özellikle ilçeye dışardan gelen müşterilerin büyük ilgisini çektiğini ifade eden Nurten Özdemir, "İlçe halkı bana alıştı. Ancak dışarıdan gelen müşteriler karşılarında bayan bir manavı görünce şaşırıyorlar. Hatta bazıları geldiklerinde ’buranın sahibi kim?’ diye soruyorlar. ’Benim’ diye cevap verince şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Müşterilerim ve toptancılarım bana ’sosyete manav’ diye hitap ediyorlar" diye konuştu.

MUHSİN YILMAZ-ORDU (İHA)
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2003 Cuma 00:00:12
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 19:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?