22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Taşçı'dan STK'lara yemek

AK Parti Ordu Milletvekili Hamit Taşcı, seçim bölgesi Fatsa’da AK Parti’lilere ve sivil toplum örgütlerine yemek verdi. Yemekte konuşma yapan Milletvekili Taşcı, Türkiye’nin 2 yılda şok sıçramalar yaptığını söyledi.

Dolunay Otel’de düzenlenen yemeğe Fatsa ve çevre ilçelerin AK Parti’li belediye ve ilçe başkanları katıldı. Yemekte yaptığı konuşmada 2 yıl önce çok şeyler vaat ettiklerini belirten AK Parti Ordu Milletvekili Hamit Taşcı, "Çok şeyler yapacağımıza inanıyorduk. O inançla iş başına geldik. Bugün ulaştığımız noktayı bizler bile bu kadar hızlı olacağını düşünemiyorduk, hayal bile edemiyorduk. Türkiye bugün şok sıçramalarla karşı karşıya AK Parti hükümeti, ilk borçlanmasındaki faiz oranı yüzde 70’di. Son borçlanmadaki faiz oranı ise yüzde 17’lere düştü. Arada 50 puanlık önemli bir azalma var" dedi.

"BİR HAYAL GERÇEK OLUYOR"

Samsun-Sarp arası tüneller hariç bu takvim yılında bitirileceğini ifade eden Milletvekili Taşcı, "Bu yola 2005 yılı için 784 trilyon ödenek ayrıldı. Kırıkkale-Çorum hattına da 300 trilyon ödenek ayrıldı. Bu yol da bizim için hattımızda olduğu için çok önemli. Bir Osmalı projesi olan Fatsa-Sivas-İskenderun hattı, Topçam-Mesudiye- Sivas hattında çalışmalar başladı. Kuzey-Güney koridoru dediğimiz Fatsa’dan başlayan bir bölünmüş yol. Etüt projesi planlamaya alındı. 2004 yılı içersinde de ihalesi yapıldı. Fatsa-Başçiftlik-Sivas ikinci aşamada da Sivas-Aksaray-İskenderun ve Mersin Limanlarına Akdeniz’den Karadeniz’e Karadeniz’den Akdeniz’e geçen bir bölünmüş yol başlangıçta bir hayal gibiydi. Ama ilgililer ikna edildi. Projenin önemi anlatıldı. İnanıyorum ki bu proje gerçekleşecek. Karadeniz sahil yolu gibi Sivas üzerinden Akdeniz’e oradan da Ortadoğu ülkelerine ticaret yapma imkanı olacak. Bu projeden yalnız Fatsa değil Karadeniz’e kıyısı olan tüm komşu ülkeler yararlanabilecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2005 Pazar 14:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?