17
Mayıs
2024
Cuma
FATSA - ORDU

Temel eğitim binasına olumsuz rapor

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde 1996 yılında köylüler tarafından yaptırılan ve önce Kur’an Kursu sonrada temel eğitim okulu olarak kullanılan 70 milyar lira değerindeki binaya Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından olumsuz rapor verilmesi köylüleri şaşkına çevirdi.

Kaymakam Salih Gürhan’ın daire amirleri ile birlikte Yukarı Ardıç Köyü’nde yaptığı denetimlerde köy muhtarı Yılmaz Gezer, tek problemlerinin temel eğitim binası olduğunu belirtti.

Gezer, köylerine yeni bir ilköğretim okulu yapılacağı umuduyla binalarının tapusunu vakfa devrettiklerini belirterek, "Köyümüze ilköğretim okulu kazandırmak amacıyla kendi imkanlarımızla yaptırdığımız binanın da içinde bulunduğu 5 bin 40 metre kare yeri Ordu Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na bağışlayarak tapumuzu da devrettik. Ancak binanın yapımı sırasında eksik malzeme kullanıldığı için binanın çeşitli yerlerinde problem oluştu. Bu nedenle Bayındırlık İl Müdürlüğü, yaptığı inceleme sonunda binaya olumsuz rapor verdi. Ben de, bunun üzerine ilköğretim okulu için binanın yıkılıp yerine yenisi yapılması için 100 milyar lira vermeyi önerdim ve hala sözümdeyim. Eğer bu mümkün olmayacaksa 5 bin 40 metrekarelik arsamızın tapusunu geri versinler" diye konuştu.

Kaymakam Salih Gürhan, muhtar Gezer’i dinledikten sonra idare heyeti ile birlikte söz konusu binaya giderek inceleme yaptı. Gürhan, "Gerçekten yazık olmuş. Muhtarımız temel eğitim binası yapıldıktan sonra buraya 16 köyden taşıma yapılabileceğini ve en uzak taşımanın 6 kilometre olacağını söyledi. Böylece öğrenciler Fatsa’ya taşınmaktan kurtulacak ve devletin en az 10-15 kilometre karı olacak. Konuyu takip edeceğim" dedi.

ORDU (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 14:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?