23
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Türk Sağlık Sen'den hükümete eleştiri

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen’in yöneticileri, Ordu’nun Fatsa İlçesi’ne yaptıkları ziyarette, AKP Hükümeti tarafından uygulamaya koyulması planlanan Aile Hekimliği Projesi’ni eleştirdi.

Türk Sağlık-Sen Genel Sekreteri Zafer Çağlayan, Genel Eğitim Sekreteri Necmi Erdoğan, Tokat Şube Başkanı Sezai Kaya, Amasya Şube Başkanı Tuncay Akbaş, Ordu Şube Başkanı Döndü Demirbaş ile birlikte Ordu’nun Fatsa İlçesi’ne gelerek, Türk Sağlık-Sen İlçe Temsilciliği’ni ziyaret etti. Türk Sağlık-Sen yöneticileri ziyaret sırasında basın mensuplarıyla Türkiye genelindeki sağlık sorunlarını konuştu.

Türk Sağlık-Sen Genel Eğitim Sekreteri Necmi Erdoğan, AKP Hükümeti tarafından uygulamaya konulması planlanan Aile Hekimliği Projesi’nin, hükümetin sağlıkta dönüşüm planı olduğunu belirterek, "Hükümet 2004 yılında bu aile hekimliğine uygulamasına geçileceğini söylemişti ve programına aldı. Tabi bu program dahilinde Aile Hekimliği uygulaması ile ilgili çalışmalara başladılar ancak bunun bu kadar kolay olmadığını hep birlikte görmüş olduk. Hükümetin, 2004 yılı Mart ayında bütün Türkiye’ye yayılması gereken Aile Hekimliği uygulaması, 2005 yılı Nisan ayında olmamıza rağmen bir yıldır sadece Düzce’nin pilot il ilan edilmesiyle kaldı. Düzce’de uygulanmaya çalışılıyor. Aile hekimliği uygulamasının esas esprisi sağlık ocaklarının yerine aile hekimliği gibi bir statü getirilmeye çalışılıyor. Ama burada başarı olunamayacağını biz de görmekteyiz. Bu hizmeti zaten şuanda sağlık ocakları devam ettiriyor. Aile Hekimliği’ne geçildiği zaman sağlık ocaklarının tamamen görevi sona erecek. Aile Hekimliği uygulaması eğer başarılı olmazsa sağlık ocakları ortadan kalkacağı için sağlık ocaklarına dönüş de olmayacak. Bu hizmet gönüllü olacağı için Düzce’deki uygulamada müracaat eden hekim bile olmadı. Biz de Türk Sağlık-Sen olarak Aile Hekimliği uygulamasının başarılı olacağına inanmıyoruz. Amerika’yı yeniden keşfetmenin anlamı yok. Çünkü Aile hekimliği uygulamasının altyapısı yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 12:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?