22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Web tasarımında Türkiye derecesi yaptı

Fatsa Lisesi 10. sınıf öğrencisi Tuğrul Uğur, Microsoft tarafından Türkiye genelinde yapılan Web Tasarım Projesi yarışmasında Deniz ve Denizcilik konulu tasarımıyla ilk üçe girdi. Deniz ve denizcilikle ilgili web tasarımı yapan Tuğrul Uğur, final yarışmasına katılmak üzere İstanbul’a gitti.

Fatsa Lisesi 10 FEN/B sınıfı öğrencisi Tuğrul Uğur, web tasarım yarışmasının 4 alanda açıldığını belirterek, "Yarışma web tasarım, web yazılım, web programlama ve AR-GE alanlarında açıldı. Batı Fen Lisesi Müdürlüğü’ne projemi gönderdim. Bu projem Türkiye genelinde değerlendirmeye alındı. Dereceye benimle birlikte giren ilk 3 kişi final için yarışacak. Yarışma 2 kategoride yapıldı, biri Anadolu Medeniyetleri diğeri de Deniz ve Denizcilik idi. Ben Karadenizli ve Ordulu olduğum için denizcilikle ilgili bir tasarım yaptım" dedi.

Fatsa Lisesi Müdürü Ömer Yahşi ise öğrencileriyle büyük bir gurur duyduklarını ifade ederek, "Fatsa Lisesi’nde bu tür öğrenci adetlerinin çoğalması için biz de bundan sonra kendilerine destek olacağız. İnanıyorum ki, bu tür örnek katılımcı ve yetenekli öğrencilerin yetişmesiyle birlikte öğrencilerin eğitime olan heyecanı eğitime olan bakış açısı değişecektir. Öğrencimizin arkadaşlarına iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum. Çok kısa sürede bir internet sınıfı oluşturacağız. Bundaki amacımızda öğrencilerimizin internet salonlarına gitmek yerine çalışmalarını okulda yapmalarını sağlamak. Tuğrul da arkadaşlarına hocalık yapacak. Biz Tuğrul’un öğretmeniyiz ama her halde o bize öğretmenlik yapacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 12:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?