18
Mayıs
2024
Cumartesi
FATSA - ORDU

Ya gelin ya terkedin

Fatsa Kaymakamı Salih Gürhan, Organize Sanayi Bölgesi’nde yer edinen ancak bir türlü yatırım yapmayan iş adamlarına seslenerek, "Ya yatırımınız yapın yada terk edin" dedi.

Göreve başlamasından buyana 15 ay geçmesine rağmen Organize Sanayi Bölgesi’ndeki mantaliteyi bir türlü anlayamadığını belirten Fatsa Kaymakamı Salih Gürhan, "Vatandaşa 10 bin dönüm yer tahsisi yapılmış. 500-600 dönümü kapalı alan ve bunun 9 bin 500 dönümü boş. Organize Sanayi Bölgesi’nde maharet yer edinmek değil. Maharet orada yatırım yapmaktır. Ama yatırım yapılmıyorsa iş adamları aldıkları arsaları terk etsinler. Yatırımcılara ’geliniz görüşelim’ diyoruz. Bu ülkenin her bir santimetre karesi toplumun malıdır. Biz genişlemekte olan bir ülkeyiz ama hala gelişmişliği tamamlamış bir ülke değiliz" dedi.

"3 AY SÜRE VERİYORUZ"

İşsiz vatandaşlara iş potansiyeli sağlamak üzere gayret sarfettiklerini ifade eden Kaymakam Gürhan, "Çevre il ve ilçelerde bulunan yatırımcıları davet ediyoruz. Ancak ciddi bir taleple karşılaşmadık. Organize Sanayi Bölgesi’nde 44 parselimiz var. 14 tanesi hazineye ait ve tahsis edilmemiş. Organize Sanayi Bölgesi’nde ikili bir yapılanma var. İş adamlarımız Organize Sanayi Bölgesi’nden parsel edinmiş ama bu zamana kadar ciddi bir yatırım yapılmamış. Biz bu arkadaşlarımıza ulaşmaya çalıştık, çoğuna da ulaşamadık. Amacımız kendilerine ’parselinize ya yatırım yapın yada terk edin mesajını vermekti. Çünkü son dönemlerde bir çok müracaat var. Yönetim kurulu olarak seçici davranıyoruz. Çevreyi ve doğayı kirletmeyecek yatırımcılar arıyoruz. Yatırım yapmayanlara 3 ay süre verdik. 3 ay içersinde yatırım yapmazlarsa Sanayi Bakanlığı’na müracaat edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 16:31:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?