22
Mayıs
2024
Çarşamba
FATSA - ORDU

Zihinsel engellilere Kore destekli kamp

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Eğitim Uygulama Okulu ve Alternatif Yaşam Derneği'nce düzenlenen 2 aylık zihinsel ve bedensel engelliler kampı başlarken, kampta Kore'den gelen gönüllü eğitmenlerin de çocuklarla yakından ilgilenmesi dikkat çekiyor.

Kampın başlamasının ardından Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, Belediye Başkanı Hüseyin Milli Eğitim Şube Müdürleri Atilla Yiğit ve Hüseyin Biberoğlu, zihinsel ve bedensel engellilerle kahvaltı yaptılar. Kampın Eğitim Uygulama Okulu'nun girişimleriyle Alternatif Yaşam Derneği ile ortaklaşa organize edildiğini belirten Fatsa Eğitim Uygulama Okulu Müdürü SerpilAkça, "Fatsa Belediyesi bize sponsor oldu. 2 ay sürecek olan bu kamp Karadeniz'de ilk kez yapılan bir kamp. İlk hafta zihinsel engelli grup ikinci hafta ortopedik engelli yetişkin grup ve 3. hafta ise görme engelli grup kampta olacak" dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise toplumda çok ciddi zihinsel ve bedensel engellilerin bulunduğunu ifade ederek, "Bu nedenle onlara sahip çıkmak gerekiyor. İmkanlarımız ölçüsünde her zaman onların yanındayız. Gönüllü eğiticileri kutluyorum, çünkü kolay bir iş değil. Bütün hemşehrilerimiz bu kampa davet ediyorum. Kore'den gelen gönüllü eğitmenleri de tebrik ediyorum" diye konuştu.

KORELİ JANYOUNG'DAN HEKİMOĞLU TÜRKÜSÜ

Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer de kampın çok faydalı ve yararlı bir kamp olduğunu vurgulayarak, "Alternatif Yaşam Derneği'ne ve Fatsa Belediyesi'ne teşekkür ederim. Kampın Karadeniz'de ilk olması, Fatsa açısından önemli. Bundan sonraki yıllarda da ilçemizde bu tür kampların devam etmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu. AK Parti Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, zihinsel engelliler kampının herkes tarafından iyi tahlil edilmesini ve iyi anlaşılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İnsanların bu kampın ne kadar önemli bir organizasyon olduğunu bilmelerini isterim. Özürlü vatandaşlarla paylaşmayı vatandaşlarımıza istirham ediyorum. Çok sağlıklı çok uygun ortamda olan bir kamp. Son zamanlarda ülkemizde bir özürlü dayanışması başladı. Hükümetimiz de özürlülere yeni haklar vererek hayatlarını kolaylaştırıyor. Her sağlık insan yarın özürlü olabilir. O yüzden bu insanlar toplum dışı kalmamalı. Özürlüleri toplum dışında bırakmak eğitim sağlık imkanlarından mahrum etmek zulümdür aileler, siyasiler yöneticiler bu konuda çok duyarlı olmalıdır. Bu insanlarla hayatın güzelliğini paylaşmamız gerekir."

Gün boyu program dahilinde eğitmenler eşliğinde çeşitli etkinlik yapan zihinsel engellilerin oldukça neşeli oldukları gözlendi. Kore'den gelen eğitmenler kampta Türkçe öğrenme imkanı bulurlarken, kendilerine de Türk ismi taktılar. Koreli Janyoug'un 2 günde öğrendiği Hekimoğlu türküsünü Türkçe okuması ise büyük ilgi gördü.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 15:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin öztürk IP: 88.232.230.xxx Tarih : 12.07.2007 22:09:31
bende bu kampa başhekimimiz Dr.Alaaddin ARIKAN tarafından sağlık görevlisi olarak görevlendirildim.kendimde bir engelli babası olarak böyle bir kampa görevlendirildiğim için çok sevindim.gerçekten orası ayrı bir dünya herkesin oraya gelip onları ziyaret etmelerini isterim.bu kampın fatsada olamsına emeği geçen başta eğitim uygulama okulu mdürü serpil AKÇAY a fats abelediyesine kamp sorumlusu nehir hanıma beni orda görevlendiren başhekimim Aladdin ARIKAN a orada gönüllü çalışan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.