23
Mayıs
2024
Perşembe
FATSA - ORDU

Zübeyde'nin okuma azmi göz yaşartıyor

Fatsa'da, doğuştan belden aşağısı tutmayan ilköğretim okulu 6. sınıf öğrencisi Zübeyde Koçar’ın okuma azmi, görenlerin gözlerini yaşartıyor. Zübeyde Koçar, komşularının kucağında okula gidip geliyor.

Hatipli Beldesi İlköğretim Okulu 6. sınıfta okuyan Zübeyde Koçar (12), anne ve babası da rahatsız olduğu için eğitim görebilmek için Kadıoğlu Mahallesi’ndeki evlerinden okula, komşularının kucağında gidip geliyor.

Hastalığının doğuştan olduğunu belirten Koçar, "Sırtımdaki kemik can damarımın önüne gelmiş. Beni çok rahatsız ediyor, bazen hiç nefes alamıyorum. Okumak zor oluyor ama okumayı çok seviyorum. O yüzden bu acıya katlanıyorum. Çok hastaneye gittim ama bir tedavisi yok. Annem şeker hastası, babam kalp hastası, ablalarım da evlendi. Annem rahatsız olduğu zaman ben okula gelemiyorum" dedi.

Sınıf öğretmeni Sezgin Yerebasmaz, Zübeyde Koçar’ın sınıfın en başarılı öğrencilerinden biri olduğunu ifade ederek, "İlk dönem devamsızlığı oldukça fazla olmasına rağmen çok başarılı bir öğrenci. Hastalığından dolayı devamsızlık yapmasa, çok daha başarılı olacağına inanıyoruz. Bu şartlarda okumak onun için mutlaka çok zor. En küçük ihtiyacında bile birisinin yardımına muhtaç olan biri. Çok hayat dolu. Durumu bizi de çok üzüyor. Zübeyde’de çoğu sağlam kişide olmayan azim ve enerji var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 15:47:35
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 15:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?