28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Fırtına Yalıköy'ü vurdu

Ordu'nun Fatsa İlçesi'ne bağlı Yalıköy Beldesi'nde, Karadeniz'in azgın dalgaları sahilde bulunan işyerlerine büyük hasar verirken, kafe sahibi Kader Mutlu, deniz dalgalarının aldığı tüpleri kumsaldan topladı.

Fırtına nedeniyle, işlettiği Yakamoz isimli kafesi büyük hasar gören Kader Mutlu, fırtınanın gündüz saatlerinde başladığını belirterek, "Birden bire her şey alt üst oldu. Merdiven altımda tüplerim vardı. Deniz dalgaları tüplerimi de almış götürmüş. Tüplerin bir kısmını deniz kenarından topladık. Kafenin çevresinde zeminde kaybettiğimiz alan çok fazla. Belediyemiz elinden gelen desteği gösteriyor. Ekipler çevrenin temizliğini hemen yaptı. Tekrar bir fırtına olursa, herhalde dükkanı da yerinde bulamayız" dedi.

Fırtınada hasar gören yerleri inceleyen Yalıköy Belediye Başkanı Ahmet Ulu, "Geçmişte bugünler düşünülememiş. Daha evvelki yatırımlar yapılırken limanımızın burnu en az bir 50 metre daha uzatılmış olsaydı, bugün bu hadiseler olmayacaktı. Ama biz gelecek zamanda bu sorunu da halledeceğiz. Biz limanımızın uzatılmasıyla ilgili hazırlıkları tamamladık. Bundan sonraki iş Ankara'daki milletvekillerimize düşüyor" diye konuştu.

Bu arada, Karadeniz'in azgın dalgaları, sahilde bulunan "Atinin Yeri" isimli restoranın çevresine de büyük hasar verdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 14:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat şahin IP: 81.213.235.xxx Tarih : 9.02.2006 14:36:55
yalıköy'e büyük geçmiş olsun.Daha büyük felaketlerden Allah korusun.