18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İzdihamı polis önledi

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde Doğrudan Gelir Desteği kapsamındaki mazot ve gübre ödemeleri sırasında yaşanan izdihamı polis önledi.

Fatsa merkezle birlikte 7 belde ve 56 köyün mazot ve gübre desteği ödemelerinden faydalandığı öğrenildi. 2004 yılında Doğrudan Gelir Desteği'ne müracaat edenlerin mazotta dönüm başı 1.5 YTL, gübreden ise dönüm başı 1 YTL alacakları ifade edildi. Diğer yandan Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri için yapılan müracaatlarının 18 Kasım tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

Mazot ve gübre paralarını sabahın erken saatlerinden itibaren Ziraat Bankası Fatsa Şubesi'nden almaya gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Oluşan kuyruklarda banka içerisine bir an önce girmek isteyen vatandaşların izdiham oluşturmaları üzerine banka önüne polis çağrıldı. Vatandaşlar yaşanan izdihamdan sonra paralarını polis nezaretinde aldı.
Banka yetkilileri cumartesi ve pazar günleri mesai yapmalarına rağmen, 3 bin kişiden 800 kişinin parasını almaya geldiğini, bu nedenle uzun kuyruk ve izdiham oluştuğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 19:47:22
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 12:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?