20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜRGENTEPE - ORDU

Gürgentepe'de prefabrik lise kampanyası devam ediyor

İlköğretimi bitirdikten sonra lise çağına gelen öğrencilerin ailelerinin Gürgentepe Merkez, Ordu ve Fatsa’ya göç etmek zorunda kaldığı Işıktepe Beldesi’nde, bu sıkıntının çözüme kavuşturulması için Belediye Başkanı İhsan Kılıç tarafından bir çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışma ve görüşmeler sonunda Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa’nın girişimleriyle Kocaeli’de boş olarak bekletilen ve 17 Ağustos depreminde Hollanda’nın gönderdiği deprem prefabrikleri Ordu’ya getirildi.

Beldenin hemen yanı başında bulunan 800 metrekarelik bir arazi düzleştirildi ve beton zemin dökülerek prefabrikler buraya yerleştirildi. Yapılan düzenleme ile prefabrikler 12 derslikli ve kalorifer tesisatlı bir lise haline getirildi. Ancak lisenin çevre düzenlemesi, okul sıraları ve diğer tüm ihtiyaçlarının sağlanması için yaklaşık 100 milyar liraya ihtiyaç olduğu belirlendi. Bunun üzerine öncülüğünü Karlıbel Bilgi Vakfı’nın yaptığı bir kampanya başlatıldı ve Ordu’nun en büyük fındık ihracatçı firmalarından Poyraz-Karlıbel Ltd. Şti. 5 milyar lira ile bu kampanyaya katıldı. Karlıbel Bilgi Vakfı Başkanı Ergin Karlıbel, diğer işadamlarını ve sanayi kuruluşlarını kampanyaya katılmaya davet ederek, "Ekonomik ve sosyal yönden geri kalmış Işıktepe Beldesi’ne bu liseyi iş adamları olarak biz kazandırabiliriz" dedi.

Işıktepe Belde Belediye Başkanı İhsan Kılıç, beldelerinin nüfusunun 7 bin olduğunu belirterek, "Bu sene ilköğretimden 86 öğrenci mezun oldu. Daha önce lise olmadığı için beldeden 70 aile Fatsa’ya, 60 aile Ordu’ya göç etti. Okul döneminde 55 öğrenci ise Gürgentepe İlçe merkezine taşımalı eğitim sistemiyle gidip geliyor. Bu yıl fındık olmadığı için ailelerin yüzde 80’i çocuklarını okula gönderemeyecek, okul ihtiyaçlarını karşılamayacak durumdadır. Dolayısıyla bu prefabrikleri kısa zaman içinde onararak lise haline getirebiliriz. Yetkililerden ilgi bekliyoruz. Bu lise Işıktepe Beldesi için bir şanstır" dedi.

iha-ordu
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 12:56:50
Güncelleme :19 Eylül 2006 Salı 17:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?