16
Haziran
2024
Pazar
KABADÜZ - ORDU

Beyaz çilenin şenliğini yaptılar

Ordu’nun Kabadüz İlçesi Yokuşdibi Beldesi’nde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kar Şenliği hayli ilginç geçti. Şenlikte kimi gençler kızakta kayarak eğlenirken, kimi gençler de leğen ve naylonlarla kaymaya çalıştı.

Denizden 2 bin metre yükseklikte, bulutların üzerinde gerçekleştirilen, hatta konuşmacıların seyircilere sesleneceği kürsünün bile kardan yapıldığı şenlikte, kayak yarışmaları her insanın çocukluğunda yaşadıklarından güzel örnekler vardı. Şenlikte kimi gençler kızakta kayarak eğlenirken, kimi gençler de leğen ve naylonlarla kaymaya çalıştı.

Şenliğin en ilginç anı ise hedik yarışıydı. Ayaklarına amatörce yapılan kar hediklerini geçiren gençler, bol bol yarış yaparak eğlenirken, Ordu Vali Yardımcısı Metin Arslanbaş da hedik yarışına katılarak çocukluğunu yaşadı. Ancak Arslanbaş, önde götürdüğü yarışın finişine yaklaştığı sırada takılarak düşünce diskalifiye oldu. Kar üzerinde çuvalla yürüme yarışı da şenliğin en renkli dakikaları arasındaydı.

Şenliğin en ilginç yarışması ise halat çekme yarışması oldu. Bu yarışma atanmışlarla seçilmişlerin çekişmesine sahne oldu. Ordu Vali Yardımcısı Metin Arslanbaş’ın başını çektiği, kaymakam ve daire müdürlerinin bulunduğu ’Atanmışlar’ takımı ile AK Parti İl yöneticilerinin bulunduğu ’Seçilmişler’ takımı arasındaki halat çekme yarışını ’bürokrasi’ kazandı. ’Atanmışlar’ takımı halatı seçilmişlerden daha güçlü ve sıkı çekince, ’Seçilmişler’ yarışı kaybetti.

Sisteme muhalif tavırlarıyla bilinen, başında sarık ve cübbesiyle tanınan Nurettin İslam adlı 70 yaşındaki ihtiyar ise şenliğin en eğlenceli ismi oldu. Nurettin İslam, sarık ve cübbesiyle gerek hedik, gerek halat gerekse çuval yarışmasında yaşına rağmen gençlere taş çıkarttı. Herkesin ’hacı’ diye çağırdığı Nurettin İslam, hedik yarışında düşünce tamamlayamadan diskalifiye oldu. Halat çekme yarışında ise oyunu kaybetmesine rağmen halatı inadına bırakmayarak yerlerde süründü. Ayağa kalkınca yenilmeye doymayan pehlivan misali ’Bitmedi, yeni başlıyor’ demesi ise herkese tebessüm ettirdi. Çuval yarışında ise çuvala girmeyi kabul etmemesi ve yarışma stili şenliğe katılanları hayli güldürdü.

Hayli renkli ve eğlenceli geçen şenliğe katılanlara haşlanmış patates ve hamsi ikram edildi. Şenlik alanında bir ton haşlanmış patates ve 10 kasa hamsi tüketildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2005 Pazartesi 10:33:16
Güncelleme :22 Şubat 2006 Çarşamba 14:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?