31
Mayıs
2024
Cuma
KABADÜZ - ORDU

TMO randevuda çuvalladı

TMO'nun internet üzerinden randevu alınan sitesi, üreticilerin yoğun başvurusu üzerine daha başvuruların başladığı ilk gün olan 1 Eylül'de devre dışı kaldı.

TMO randevuda çuvalladı
06 Eylül 2008 Cumartesi 17:08TMO'nun internet üzerinden randevu alınan sitesi, üreticilerin yoğun başvurusu üzerine daha başvuruların başladığı ilk gün olan 1 Eylül'de devre dışı kaldı.

Ofis, kullanımındaki aşırı yoğunluk nedeniyle "randevu.tmo.gov.tr" adresinden internet üzerinden randevu alınmasına geçici bir süre için ara verdiğini duyururken, üreticiler, 35 randevu merkezinden doğrudan randevu alabilecek.


Yetkililer, internet ile randevu alınması sırasında çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) ilişkin bilgilerinin kontrolü için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemi'nden online olarak sorgu yapıldığını belirtirken, bunun sistemin yükünü artırdığını ve işlemez hale getirdiğini söyledi.


20 BİN RANDEVU ALINDI
1 ve 2 Eylül günlerinde, yaklaşık 20 bin üretici, 60 bin ton ürünün satışı için TMO'dan randevu almayı başardı. Yetkililer, internet sisteminin çalışıyor olması halinde, randevu verilen üretici sayısının rahatlıkla 30 binin üzerine çıkabileceğini söylediler.


İlk kez 2006 yılında fındık piyasasına müdahale görevini üstlenen TMO, 2007/2008 sezonunda 95 bin 641 ton kabuklu fındık alarak karşılığında üreticilere toplam 1,05 milyar YTL ödeme yapmıştı.

...
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 14:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?