1
Haziran
2024
Cumartesi
KABADÜZ - ORDU

Yarım asırlık sorun tarih oluyor

Yıllardır içme suyu sorunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar, köylerine getirilecek suyun kendileri için çok değerli olduğunu söylüyorlar.


Esenyurt Köyü’nde uzun yıllardan beridir yaşanan su sıkıntısı son yıllarda iklim değişikliği ve küresel ısınmayla kendini daha da belli etti.

Köylülerin büyük bir bölümü içme su ihtiyaçlarını, çevredeki su kaynaklarından veya araçlarıyla su taşıyarak karşılıyorlardı.Yıllardır devam eden su problemine sonunda Kabadüz Kaymakamlığı son veriyor.Kaymakamlık su problemini çözmek için geçen yıl Melet ırmağı havzasında kuyu çalışması yaptı.Şimdi bu kuyudan itibaren başlatılan kazı çalışmasıyla su kuyusundan pompayla suyun köyün en yüksek tepesine çıkartılması planlanıyor.Köyün en yüksek noktasına yapılacak olan su deposundan Esenyurtlu köyünün üç mahallesine buradan dağıtımı gerçekleşecek.


Üç mahalleden oluşan köyde çok sayıda da kivi bahçeleri bulunuyor.Özellikle yaz aylarında çok sıkıntı çeken kivi üreticilerinin de gelecek olan su ile yüzleri gülecek.Kısa sürede bitirilmesi planlanan projenin hakkında yetkililer; “Su çalışmalarımız bir yıl önce başladı elektrik hattı çekilerek dahil malzemeler alındı bir ay içinde bitirilecek.Bu proje Köydes Projesi ile 200 bin YTL yapılmaktadır.Bir haftayı aşkın bir süredir kanal kazı çalışmaları hızla devam ediyor.Bir ay içerisinde köyün su sorunu kalmayacak.Herkese şimdiden hayırlı olsun” dediler.


Esenyurt köyü’nün karşısında bulunan merkeze bağlı Bayadı köyüne ve diğer su problemi çeken köylere de bu proje bir örnek taşıması açısından ayrıca önemlidir

Kabadüz.net
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 14:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?