23
Mayıs
2024
Perşembe
KORGAN - ORDU

Başpehlivan Salih Şahin

Korgan'da Kaymakamlık ve Belediye iş birliği ile düzenlenen 12. Kültür ve Sanat etkinlikleri çerçevesinde yapılan Korgan Obası Yayla Şenlikleri’nde yapılan güreşte Salih Şahin, başpehlivan oldu.

Şenliklere AKP Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa ve CHP Ordu Milletvekili İdris Sami Tandoğdu’nun yanı sıra çevre ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Şenlikler, rahvan at yarışları ile başladı.

At yarışlarında Baş altında Mehmet Falay birinci olurken, başta ise Ramiz Romanoğlu birinciliği elde etti. Yağlı güreşler ise finalde Mashar Karadeniz ile güreşen Aybastılı Salih Şahin başpehlivan oldu. 12. Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nde güreş ağası ise geçen yılın ağası olan İhsan Güven oldu. Güreşlerin ardından konser düzenlendi.

Şenlikte konuşma yapan AKP Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa, 50 yıllık tarihi bir rüya olan Fatsa - Kumru - Korgan ve Fatsa - Korgan - Niksar yolunun geçen sene programa alındığını belirterek, "Bu sene de ihaleye açıldı. İnşaallah bu yolun çok kısa zamanda açılışını hep beraber yapacağız. Korgan yolunun asfaltının yarım yapılan kısmı bu sene yapılacak. Halkımız hizmet yapmışsak yaptığımızın karşılığını verir. Eğer hizmet yapılmadıysa onun da karşılığını verir. Yani cezası da var bu işin mükafatı da var. Ama biz sizin mükafatınıza talibiz. Korgan Devlet Hastanesi’ne ek bina talebi geldi. İnşallah değerlendireceğiz. Fazla bir şey söylemeye gerek yok. Zaten Ordu’da derler, Meletli’nin eşeğini kendini meth etmesi gibi kendini meth etme diye. Yani kendimizi biz söylemeyeceğiz. Biz yapacağız halkımız takdir edecek. Hizmet yapmanın mükafatını yapmamanın cezasını da biliyoruz" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 15:21:26
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 11:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?