24
Mayıs
2024
Cuma
KORGAN - ORDU

Sünnet korkusu

Ordu’nun Korgan İlçesi’nde, 12. Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen sünnet şöleninde, birbirinden ilginç görüntüler yaşandı. Sünnet olmaktan korkan bazı çocuklar hastane yanında bulunan tarlalara kaçarken, bazı çocuklar da korkudan ağaca tırmandı.

Korgan Belediyesi ve Korgan Kaymakamlığı organizesinde düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, 100 civarında çocuk, sünnet olmak üzere aileleri ile birlikte belediye çay bahçesinde buluştuktan sonra şehir merkezinde davul zurna eşliğinde protokol ile birlikte yürüyerek Korgan Devlet Hastanesi’ne gitti. Burada kendilerini sünnet edecek olan doktorları gören çocukların bazıları, hastane çevresinde bulunan mısır tarlasına kaçtı. Mısır tarlasına kaçan çocukları, belediye zabıta ekipleri güçlükle yakalayabildi. Çocuklardan birini yakalayan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Timur ve güreş ağası İhsan Güven, "Kilolu halimizle çocuklar bizi bayağı terletti" dedi.

Sünnet olmak için gelen iki çocuk da korkudan hastane yanındaki ağaca tırmandı. Tüm ikna çabalarını reddeden çocuklar, Belediye Başkanı Mahmut Ali Akkiraz’ın 10’ar YTL para vereceğini taahhüt etmesi üzerine ikna olarak ağaçtan aşağıya indi. Korgan Belediye Başkanı Mahmut Ali Akkiraz, 12 yıldır festival yaptığını ancak ilk defa böyle ilginç bir olayla karşılaştığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 23:39:33
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 11:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?