15
Mayıs
2024
Çarşamba
KORGAN - ORDU

Yarım asırlık cipler nefes kesti

Ordu'nun Fatsa ve çevresindeki ilçeler tarafından Karadeniz'in yaylalarını tanıtmak amacıyla düzenlenen 5. Cip Şenliği, cip sürücülerinin yaptıkları şovlarla nefes kesti.

2 gün süren şenliğin ilk gününde Kumru Ericek, Korgan İteniçi ormanları ve Yalman Tepesi'ni gezen cip sürücüleri, akşam Perşembe Yaylası Kümbet Düzlüğü'ne ulaştı. Şenlikte birbirinden ilginç şovlarıyla nefes kesen cipler, zaman zaman devrilme tehlikesi yaşadı. Şenlik komitesi tarafından düzenlenen Kümpet Tepesi'ne tırmanma yarışını dizel ciplerde Yakup Cimiç isimli cip sürücüsü, benzinli araçlarda ise Hakan Açıkgöz isimli cip sürücüsü birinci olarak tamamladı. Tepeye tırmanma yarışının ardından derede yapılan sürat yarışında Osman Ük isimli cip sürücü, parkuru yanlış seçince cipi yan yattı. Batan cip, dozerle çekildi. 2 saat süren dere içi parkur yarışını 1.27 saniye ile Ahmet Dağşan isimli sürücü kazandı. Dağşan'a, Aybastı Belediye Başkan Vekili Mustafa Siyahlı tarafından kupa ve plaketin yanı sıra hastalığı nedeniyle şenliğe katılamayan Belediye Başkanı Fehmi Küpçük adına bir kınalı koç hediye edildi.

Cip Şenliği Komitesi üyesi Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Koç, dünyanın küresel ısınma tehdidi altında olduğunu belirterek, "Biz, çok şanslı bir ülkede yaşıyoruz. Doğu Karadeniz'in küresel ısınmadan en az etkileneceği bir bölgedeyiz. Yerli ve yabancı turistleri Perşembe Yaylası'na davet ediyoruz. İnsanların yayla insanının sıcaklığını, doğanın güzelliğini, yarım asırlık ciplerin yaşattığı güzelliği izlemelerini ve buralara gelmelerini bekliyoruz" dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise, bölgenin yaylalarını tanıtmak amacıyla yola çıktıklarını ifade ederek, "Cip şenliğinde ilk günden bu yana çok ciddi mesafeler katettik. Bunu gördüğümüz katılımdan anlıyoruz ve bu yoğun katılımın mutluluğunu yaşıyoruz. Komitemizin yanı sıra cipleriyle şenliğe destek veren bütün arkadaşlarımızı kutluyorum. Ciplerimizin her biri bu tanıtıma katkıda bulundukları için ödüle layık. Şenliğin ulusal ve uluslararası bir etkinlik haline gelmesi için belediyelerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve gönüldaşlarımızla daha yoğun çalışmak zorundayız" diye konuştu.

Ordulu yamaç paraşütçülerinin gösterileriyle renk kattığı şenlik, protokol üyeleri tarafından dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Bu arada, Talip Akarsu isimli paraşütçü, kalkıştan sonra rüzgarın azizliğine uğrayarak yere düşünce kolundan yaralandı. Akarsu, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk tedavinin ardından hastaneye kaldırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 12:17:52
Güncelleme :28 Ağustos 2007 Salı 19:37:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadık çokuk IP: 88.251.191.xxx Tarih : 23.11.2007 11:52:18

o jib kulanıcılınıcıların ararasın da babamda vardı cok neves ler tutulduve yarış başladı herkez rakıplerını gerıde bıraktı babam oldu