18
Haziran
2024
Salı
EKONOMİ

Kumrulu iş adamından trilyonluk yatırım sözü

Kocaelinin Gebze İlçesinde mütahitlik yapan iş adamı Yüksel Yaylak Kumrululara yatırım sözü verdi.

Babası H.Hayri Yaylak’ın vefatı vesile ile kumru’ya gelen Yüksel Yaylak, Eski Cezaevi alanının diyanete tahsisi gerçekleşirse bu alana diyanet sitesi(müftülük ve kuran kursu) yapacağını vaat etti. Yüksel Yaylak yaklaşık 10 yıl önce cezaevi bitişiğinde bulunan alana 2 minareli bir camii yapmıştı, bu camii Kumrunun girişinde kumrunun adeta simgesi odu. Konu ile alakalı olarak açıklama yapan İş adamı Yüksel Yaylak; " bilindiği üzere cezaevi kapandıktan sonra Refahyol Hükümeti döneminde Adalet Bakanı Şevket Kazan bu alanı diyanete tahsis etmiş,dönemin Kumru Belediye Başkanı bu yatırıma izin vermemişti.Daha sonra burası değişik kurumlara verildi.Sonuçta bu alan hala boş olarak duruyor.

Ben hala sözümdeyim 1 Trilyonun üzerinde olan bu yatırımı bu memleketten çıkmış biri olarak ben memleketime yapacağım.Bu alanı 6-7 ay içinde verirlerse bu yatırımı yapacağım.Aksi taktirde bu yatırımı Gebze ilçesine yapacağım.Bu konuda başta Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek ve Belediye meclis üyeleri ve diğer kişilere bir görev düşüyor" dedi.

Aynı alana Adalet Sarayı yapımından dolayı,Adliye teşkilatıda talip.Adalet Sarayı için en az 2 dönüm arazi gerekiyor,bu arazi 1400 m2 olmasından dolayı Adalet Sarayı yapılamıyor.

Bekir Akkaya-Kenthaber/Kumru
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 05:03:33
Güncelleme :26 Nisan 2006 Çarşamba 14:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?