19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle 23 Kasım Öğretmenler Günü, resmi kurumlara gül dağıtıldı. İlk program Kumru Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Program daha sonra Erçal Kültür Sarayı'nda devam etti. Programa Kumru Kaymakamı İlhami Doğan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.K.Ütm A.Naci Aldemir, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Cumhuriyet Savcısı Özkan Balcı, Cumhuriyet Savcısı Vural Balcı, Kumru Hakimi Mustafa Yazıcı, İlçe Emniyet Amir Vekili Mehmet Balcı, AKP İlçe Başkanı Hamza Karar, İl Genel Meclis Üyeleri İsmet Erçal, H.Emin Payat, daire amirleri ve öğretmenler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kumru Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Hocaoğlu ”Öğretmenlik mesleğinin maddi yönü ile değil, manevi yönü ile önemli bir meslek olduğunu belirten Hocaoğlu, öğretmen soğuk demiri işleyen demirci gibidir. Öğretmenlerimiz asırlar boyunca eğitim ve öğretim arasında köprü olmuştur” dedi. Kumru İlçe kaymakamı İlhami Doğan da yaptığı konuşmada ”Size un, su, maya veriliyor. Bunların karışımını yapmak, dozunu ayarlamak size ait. Eğer bu hamurun yoğrulmasını iyi yaparsanız faydalı nesiller yetişir. Bu hamura başka şeyler karışırsa şuç işleyen insanlar çoğalır. Bu sebeple toplum sizin elinizde şekilleniyor. Bu hamuru en iyi şekilde yoğurarak faydalı insanlar yetiştirin” dedi.

Kumru ÇPL öğrencileri 100. Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adem Saraç’ın eseri olan “öğretmen” konulu tiyatro eseri oyunlaştırdı. Program göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesi, şiir, kompozisyon dalında birinci olan öğrencilere ve emekli olan öğretmenlere ödüllerin verilmesi ile son buldu.

Eski Kumru Kaymakamı Yasin Özcan” www.kumru.org” aracılığı ile öğretmenler gününü kutladı. Yasin Özcan ”Merhaba gizemli şehir Kumru’nun saygıdeğer sakinleri.İngiltere’den tüm dostlara sevgi ve kalbi muhabbetlerimi gönderiyorum. Genelde tüm Milli eğitim camiasının,özelde ise Kumrulu eğitmenlerin, öğretmenler gününü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi. 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebi ile gün boyu Kumru Öğretmenevi ücretsiz hizmet verdi.

Bekir Akkaya - Murat Yürekli
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 23:45:29
Güncelleme :29 Kasım 2004 Pazartesi 11:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?