28
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Müftülük'ten Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Kumru İlçe Müftülüğü değişik aktivitelerle “ Kutlu Doğum” haftasını kutladı. İlk olarak H.Hayri Yaylak Camii'nde Mevlit Kandili proğramı tertip edilerek kutlandı, çıkışta cemaate ballı süt ikram edildi ve havayi fişek gösterisi yapıldı.

Kumru İlçe Müftüsü Abdullah Pamuklu Kumru esnafına, bayan kuran kursu hocaları da bayanlara gül dağıtarak ilçe halkı etkinliklere davet edildi.Kızılay Samsun kan bankasına verilmek üzere kan bağışı kampanyası yapıldı. Kan bağış kampanyası ile alakalı olarak Kumru İlçe Müftüsü Abdullah Pamuklu; “ Daha önceki yıllara nazaran yüksek bir katılımla 130 kişi kan kampanyamıza katıldı. Peygamber efendimiz her bahar mevsiminde “ Hacamat” dediğimiz ensesinden kan aldırmıştır, dolayısı ile kan kampanyası ile bir sünneti yerine getirmiş olduk”dedi.

Erçallar Kültür Sarayında yapılacak konferans girişinde katılımcılara gül,peygamberimizi anlatan kitap,veda hutbesi ile çocuklara üzerinde “ Peygamberimi Seviyorum” yazılı balonlar verildi. Konferans öncesi konuşma yapan Kumru İlçe Müftüsü Abdullah Pamuklu ; “ peygamber sevgisi bize derin bir saygıyı öğretir. Her konuda onu örnek almak ona olan sevgimizdendir. Bu vesile ile yardımlarından dolayı başta Kumru Beldiye Başkanı Ticabi Civelek olmak üzere tüm Kumru esnafına teşekkür ederim” dedi.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Mehmet Okuyan yaptığı Konuşmada; “ Bu yıl konferans verdiğim yerlerde katılımın diğer yıllara nazaran yüksek olduğunu görüyorum.Bunda karikatür krizinin büyük etkisi var.Milletimiz karikatür krizine tepki olarak kurani bir duruş sergilemiştir. Hz peygamber bizim inancımızda ne ise, Hz İsa Aleyisselam da odur, biz Avrupalılar'ın bizi çekmek istediği mindere gitmeyeceğiz. Peygamberimize sevginin yollarından biri Kuran-i Kerim i okumak ve okuduğunu “ Anlamak” tır. Kuran-i Kerim i anlayacak ve hayatımızda yaşayacağız. Yoksa sadece bir bilgisayar, bir papağan gibi okumuş oluruz” dedi.

Kumru Merkez Camii karşısında Merkez Yatılı Kız Kur’an Kursu yararına yapılan yiyecek ve el işi kermesi Kumrulularca ilgi gördü.Akşam Peygamberimizi anlatan salayt izlettirildi.Son olarak 14 Nisan Cuma günü bayanlara yönelik olarak Merkez Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencilerinin hazırladığı proğramın icrası ile etkinlikler son buldu.

Bekir Akkaya-Kenthaber/Kumru
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 13:54:30
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 17:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMRE salak IP: 78.164.248.xxx Tarih : 23.12.2007 11:21:24

çok güzel bi etkinlik her zaman olsun