18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Azim, 'engel' tanımadı

Ünye-Erenyurt Kasabası Dumanlı Mahallesi nüfusuna kayıtla ve şu anda Fatsa’da oturan 23 yaşındaki Günan Şahin, Fatsa Devlet Hastanesi Kafeteryası’nda garsonluk yapıyor.

Bir çocuk babası Günan Şahin, doğuştan sakat olup yüzde 55 oranında sakat raporu bulunuyor.

Bir kolunun dirsekten aşağısı olmayan Günan Şahin işi olmadığını, sakatlığı nedeniyle hiçbir işe giremediğini, Ünye, Fatsa ve Erenyurt Belediyeleri'ne sakatlık kontenjanından çalışmak için müracaat ettiğini, ancak bir türlü işe alınmadığını belirtti.

Şahin, "En son Fatsa Belediyesi sakatlara iş imkanı tanıdı. Ben de İş ve İşçi Kurumu'ndan dosyamı alarak müracaat ettim. Yazılıyı kazandım. Biz dört sakat idik. Ancak mülakatta ben elendim, diğer arkadaşlar belediyede işe girdiler. Oysaki benim sakatlığım diğerlerinden fazla idi.” Açıklamasında bulundu.

Yeşil kartı bulunduğunu ifade eden Günan Şahin, “Özürlü olduğum halde beni Fatsa Devlet Hastanesi Kafeteryası'na alan Niyazi Yeşiller’e teşekkür ediyorum. Devletin verdiği her işte çalışabilirim. Yeter ki iş olsun" diye konuştu.

Garsonluğun özürlü insanlar için biraz zor olduğunu belirten Şahin, devletten mutlaka bir işe yerleştirilmesi için kendisine yardımc olmasını istedi.

Açıklamalarında, gözyaşlarını tutamayan Günan Şahin “ Büyüklerimiz bana el uzatsın. Devletimiz bana el uzatsın. İş verilsin de ne olursa olsun. Bu konuda yetkililerden yardım istiyorum" ifadelerini kullandı.

Müracaat ettiği ve şartları tutuğu halde sakat aylığının da verilmediğini söyleyen Günan Şahin “ Bir işe girmek istiyorsunuz, ancak, 'sakatsınız şartlarınız tutmuyor' diyorlar, bir başka işe girmek istiyorsunuz bu kez de 'sağlamsınız şartlarınız tutmuyor' deniliyor. Yüzde 55 sakatlık raporum var. Hakikaten özürlüyüm. İş bulma noktasında önce devletimizden sonra belediye başkanlarından yardım talep ediyorum.” dedi.

Bekir Akkaya - Kenthaber / Kumru
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 01:05:40
Güncelleme :13 Kasım 2005 Pazar 15:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?