19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yol genişleten dozer bin yıllık evliya ağacı yıktı

Halk arasında Evliya diye tarif edilen,(veli yada şehit kabri olduğu var sayılan) 1000 yıllık Kovancalı Evliyası dozer tarafından söküldü.

Kumru Kovancılı Köyünde yapılacak olan yol genişmesinde yola mani olan Kovancalı Evliyası,İl Genel Meclis Üyeleri İsmet Erçal,Cemal Salgut, Kumru Müftüsü Abdullah Pamuklu, Kovancılı Köyü Muhtarı Selahattin Zaralı ve köylülerin de hazır bulunması ile sökülerek yol yapıldı. Konu ile alakalı açıklama yapan İl Genel Meclis Üyesi İsmet Erçal; " Yaklaşık 1000 yıllık bir tarihi var bu evliyanın.

Gerçek evliya ise dozerin onu kaldırmasına izin vermez.O zaman etrafını çevirir türbe yaparız.Gerçek evliya değilse yıkıp yol yapacağız,böylece bir batıl inancıda kaldırmış olacağız. Kumru Müftüsü Abdullah Pamuklu da; " Bu inanış şamanizim den kalma bi inanış. Böyle ağaçlara çaput bağlayarak bu ağacı kutsamak İslam Dininde olmayan bir inanış. İsmet Bey i tebrik ediyorum yol hizmeti ile bir batıl inancıda yıkmış olacak" dedi.

Kovancalı Evliyasının yıkılmasını istemeyen köylüleri Kumru Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun ikna etmesi üzerine dozer 1000 yıllık olduğu düşünülen gürgen ağacını yıkarak,alanı yola kattı.

Bekir Akkaya - Kenhaber/Kumru
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 23:26:37
Güncelleme :16 Mart 2006 Perşembe 22:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?