18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Köylüye süt ineği

Ordu'nun Kumru İlçesi'nde, "Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi" kapsamında, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu ve Tarım Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü'nün ortak organizesiyle 164 adet gebe süt ineği dağıtıldı.


Süt inekleri Eskiçokdeğirmen, Ortaçokdeğirmen, Yeniergen, Ergentürk, Ortaca köylerindeki tarımsal kalkınma kooperatiflerine üye 82 çiftçiye verildi. Süt ineklerinin dağıtım törenine AK Parti Grup Başkanvekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, AK Parti Ordu Milletvekilleri Hamit Taşçı ve Enver Yılmaz, CHP Ordu Milletvekili İdris Sami Tandoğdu, Kumru Kaymakamı İlhami Doğan ve vatandaşlar katıldı.


AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, projenin 100 ailelik bir proje olduğunu ifade ederek, "Ama Kumru'da 82 aile bu projeye katılabildi. Türkiye genelinde çok sayıda tarımsal kalkınma kooperatiflerine üye köylümüze proje kapsamında süt ineği dağıtımı yapılıyor. Tarım Bakanlığımız, 31 kalemde bu tür projelere destek veriyor" dedi.
Konuşmaların ardından süt inekleri, kulak küpesi numaralarına göre kura çekilerek hak sahiplerine teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 10:53:58
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 11:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metro IP: 85.103.77.xxx Tarih : 16.10.2005 20:00:38
benim ilceme benim köylüme benim cefakar halkıma isterdimki herkese birer inek verilsin.devletimiz güclüdür.bu inekler gercekten verimli hale getirebilirsek ne mutlu biz üreticilere.ama bunların devamını gercek ihtiyacı olan kişilerede verilerek coğalmasını temenni ediyor üreticilerimize bol kazançlı günler diliyorum