18
Mayıs
2024
Cumartesi
MESUDİYE - ORDU

Mesudiye İş Dünyası Kataloğu

''1950’li yıllardan itibaren Mesudiyelilerin, nüfuslarının çoğalması sebebiyle yaptıkları tarımla hayatlarını idame ettirmesi artık imkansız hale gelmişti. Çareyi doğup büyüdükleri ve canları kadar sevdikleri köylerinden büyük şehirlere göçte buldular.
1800 ve 1900’lü yıllarda eğitim için geldikleri İstanbul’a 1950’lili yıllarda çalışmak ve ailelerinin rızıklarını kazanmak için geldiler. Ankara ve İstanbul’da ilk hedefleri başlarını sokacakları iki odalı bir gecekonduya sahip olmak olan bu göçmenler, daha sonra apartman ve han-hamam sahibi oldular.
Fabrikalarda isçilik ve apartmanlarda kapıcılık yaparak büyük şehirde hayat sürmeye çalışan bu insanlar, daha sonraları kendi işlerini kurdular, müessese sahibi hatta uluslararası markaların sahibi olmaya başladılar. Çocuklarını okuttular çoğu doktor, avukat, mühendis, öğretmen vb. oldu. Kartopu misali büyüdü de büyüdü. Geçmişlerini unutmamak ve doğup büyüdükleri cennet vatanlarına hizmet etmek için teşkilatlanarak kendi köy derneklerini kurdular. Bu da yetmedi Mesudiyeliler Vakfı’nı kurdular. Ve bugüne geldik.
İşte bu hemşehrilerimiz, her platformda Mesudiyeli işadamları ile ilgili bir çalışma yapılmadığından dem vurup durdular. Bu gerekçeden hareketle MESVAK,
2004 ORDU MESUDİYE İŞ DÜNYASI TANITIM KATALOĞU
nu hazırladı. Mesvak bu zor ve yorucu çalışmayı yine bir ilke imza atarak başardı.
Bu çalışmadaki amaç; Yunus Emre’nin dediği gibi,

Gelin tanış olalım,

İşi kolay kılalım,

Sevelim sevilelim,

Bu dünya kimseye kalmaz
.

düsturu ile Mesudiye’li firma sahiplerini birbirleriyle tanıştırmak, kaynaştırmak ve birbirleriyle ticaret yapmalarını sağlamaktır.
Katalog çalışması her yıl MESVAK tarafından yenilenerek devam ettirilecektir. Bu çalışmada kendilerine ulaşamadığımız hemşehrilerimiz bir sonraki sayıda yer alacaklardır. Bunun için Genel Koordinatör Zülal ÖZDEMİR’e 0212 219 65 05 ve 0542 647 71 89 nolu telefonlardan müracaat edilebilir.
Bu katalogdan edinmek isteyen Mesudiye’liler 0212 4583952 no’lu vakıf telefonundan ücretsiz olarak temin edebilirler.''

Yaşar Celep
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 13:14:44
Güncelleme :26 Ocak 2005 Çarşamba 17:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?