7
Mayıs
2024
Salı
MESUDİYE - ORDU

Topçam Mesudiye Karayolu Çilesi

Ordu İLİ Topçam-Mesudiye-Dereyolu Karayolu Projesi ile ilgili son günlerde yerel gazetelerde Sürekli “BU YOL NİÇİN BİTMİYOR ” yada“DEREYOLU PROJESİ İLERLİYOR” başlıklı yazılar çıkmaktadır.
Bu haberler üzerine yapılan araştırma sonucunda, yol güzargahı üzerinde birçok insanın mağdur olduğu ve konuyla ilgili itiraz başvurularında bulunulduğu o nedenle de çeşitli sıkıntılar oluştuğu yöre insanı tarafından dile getirilmiştir. Yıllarını, çocukluğunu, gençliğini o topraklarda geçirmiş, çoğu yaşlı ve çeşitli hastalıkları da olan insanlar bu yol projesiyle mağdur olmuşlardır. Konuya ilgili açıklma yapan mağdur insanlar şunları söylüyor: Birçok gazete şunları yazıyor “DEREYOLU PROJESİ İLERLİYOR.” Bu yol güzergahı üzerindeki toprak sahipleri fedekarlık etsin zira yol genişletme çalışmaları ile toprakları değerlenecek. İyide biz bütün topraklarımızı kaybediyoruz. Bizim ailelerimize ait geçmişlerimiz torunlarımızla bahçemizde diktiğimiz ağaçların bedeli PARAYLA ÖLÇÜLEBİLİRMİ.?? Buna nasıl değer biçilebilir ???
Bunları diyenler gazeteciler ve Bölge milletvekilleridir. Halbuki HİÇ KİMSE NİÇİN BİTMEDİĞİNİ YADA BİTİRİLEMEYECEĞİNİ gerçekten sormadı.
Konuyu bir kere de buradan duyuralım dedik. Mevcut yolun genişletilmesi ve kavisin azaltılması ile yol yapılabilecekken, evlerimizin altından yada üstünden geçen yol YOKUŞ YUKARI ÇIKIP İLERİDE TEKRAR ESKİ YOLA İNMEKTEDİR. Mevcut haliyle yol düz araziden geçerken, planlanan yol yokuş olarak planlanmış en az beş evin daha yıkılmasına neden olacak şekilde planlanmıştır. Yol, evleri yıkmayacak şekilde planlandığında sadece 50 metre uzamaktadır, ama mevcut yol düz araziden geçmektedir, eski yol genişletilerek projenin uygulanması halinde hafriyat ve köprü masrafı ve kamulaştırma masrafları da olmamaktadır. Alternatif proje en az EN AZ 30 -40 KAT DAHA UCUZ DAHA HESAPLI VE DAHA DÜZ BİR YOL OLACAKTIR.
Bize ısrarla yolun 80 km. hızla giden bir yol olmasının planlandığı söylenmiştir.
Ancak tüm bölge yapısı itibariyle tamamen dağlık araziden oluşmaktadır. Mevcut yolların tamamı da kavisli olup; ayrıca hiçbir yerinde 30 ila 40 km hızın üzerinde gitmeye müsait değildir.Sadece yolun en iyi olduğu en düz olduğu yer bizim bulunduğumuz yerdeki mevcut yol olup yolun bu kısmındaki hız da 50 ila 60 km arasındadır. Burası da zaten bölgenin en problemsiz yeridir. Ayrıca bulunduğumuz yer mahalle içi olduğu için zaten mevcut yada planlanan yolun kalitesi 80 km hıza ulaşsa bile her halükarda hiç bir şekilde 80 km hızla bir aracın gitmesi de mümkün olmayacaktır. Çünkü bölge de yaşayan insanların ve hayvanların güvenliği nedeniyle, yol mahalle içinde olduğu için (yeni planlanan da mahalle içinde olacağı için) mahalle içinde insan ve hayvan geçişleri nedeniyle gitmek ayrıca mümkün değildir.
Ordu Mesudiye Çaltepe Köyü Sumağı da mağdur olan insanların, yol güzargahının kimsenin mağdur olmayacak şekilde çözüme kavuşturulmasının mümkün olabileceğini, bununla ilgili birçok mühendisten görüş aldıklarını söylediler. Başbakana ve Ulaştırma ve Denizcilik Bakanına seslenen Köylüler konunun çözümü noktasında yardım istiyorlar.
 

Yayın Tarihi : 29 Kasım 2013 Cuma 00:43:26
Güncelleme :29 Kasım 2013 Cuma 17:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?