16
Mayıs
2024
Perşembe
MESUDİYE - ORDU

Mesudiye'de şifalı su kaynakları

Ordu'da, jeotermal alanların belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalarda önemli oranda şifalı maden suyu ve sıcak su sahası ortaya çıkarıldı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, il genelindeki jeotermal su yataklarının belirlenmesi amacıyla 11 noktada derin elektrik sondajı, 655 noktada manyetik ve 134 noktada radyoaktif sondaj gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar sonunda Akkuş'un Çamalan, Büyük ve Küçük Göçebeller ile Gücükburnu mevkileri ile Aybastı'nın Sarıyar ve Fatsa'nın Akkaya köylerinde, Kumru'nun Yalnızdam, Çatılı ve Karacalar mevkiinde, Mesudiye'nin Dursunlu ve Karıca mevkilerinde, Ünye'nin İlküvez Beldesi Nurettin Köyü'nde maden suyu yatakları bulundu. 

Yine yapılan sondajlarda Çamaş'ta sıcaklığı 14.5 derece, 20 derece, 17 derece, 21 derece, 15 derece ve 17 derece olan jeotermal sıcak su sahaları bulundu. Gölköy'ün Uyuz gölünde 21 derece ve Gökgöl'de19 derece, Kumru'da sıcaklıkları 11 ile 15 derece arasında değişen 6 sıcak su kaynağı daha bulundu. 

Öte yandan, sondaj çalışmalarında ortaya çıkarılan Aybastı-Kuşburnu Deresi kaynağı, Fatsa'nın Yukarı Bahçeler ve Akkaya Köyü kaynakları, Korgan'ın iki kaynağı, Kumru'nun Deper Yaylası ve Konaklı kaynakları, Merkez İlçe Saraycık Beldesi ve Alınca Köyü kaynakları, Mesudiye'nin Beyağaç Köyü kaynağı, Güzle Köyü kaynakları, Yeşil Çit Köyü kaynakları, Yeşilce kaynakları, Topçam kaynakları ve Karacaören su kaynaklarının şifalı olmadığı belirlendi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 10:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?