28
Mayıs
2024
Salı
MESUDİYE - ORDU

Mesudiye'ye eğitim desteği

Mesudiyeliler Birliği Hizmet Vakfı yöneticileri 24 Kasım'a Mesudiye'ye gittiler. Vakıf Başkanı Sami Bektaş gidiş amaçlarını şöyle açıkladı:

''Hakiki kurtuluş istiyorsak her şeyden evvel bütün kuvvetimiz, bütün suretimizle, cehaleti ortadan kaldırmaya mecburuz. Mesudiye’de, İstanbul’da, Bütün Türkiye’de. Eğitim Mesvak'ın birinci hedefidir.

Bir yıl önceydi Başöğretmen tarafından Öğretmenler Günü ilan edilen 24 Kasım gelmişti. Bizlerin eğitimini sağlayan değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü Mesvak ailesi olarak kutlamak istedik, geç kaldığımız için sadece telefon mesajıyla yetindik. Ancak içimizde ukde kaldı.



Bu yıl ise Öğretmenler Gününü Mesudiye’de kutlamaya kendimizi mecbur hissettik.

Mesvak Yönetim Kurulu toplantısında Mesudiye’ye gidilirken orada yaşayan öğretmen ve öğrencilerimize ihtiyaçları doğrultusunda hediyeler alınması kararlaştırıldı.



Mesudiye Milli Eğitim Müdürü telefonla bilgilendirildi.Herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığı soruldu.Milli Eğitim Müdürü Sn. İsa Gül 10 adet Su Sebil makinasına ihtiyaçları olduğunu söyledi.



Vakıf Başkanımız Sn.Sami Bektaş, hemen ekibiyle istişare ederek, 10 Adet Su Sebil makinesının temin edilmesini sağladı.

23 Kasım Perşembe akşamı İstanbul’dan heyecanla güle oynaya yola çıktık.Mesudiye’ye yaklaştıkça heyecanımız daha da artıyor, yüreğimiz pır, pır ediyordu.

Güzel bir yolculuktan sonra 24 Kasım sabahı Mesudiye’ye indik.24 Kasım 2006 sabahı saat 9.00 da ilçemize yeni atanan Kaymakamımız Sn.Sezgin Üçüncü makamında ziyaret edildi.Kaymakamımızla tanıştık ve kendisine görevinda başarılar diledik.

Mesudiye İlçemizin çok değerli Belediye Başkanı’nı ziyaret etmek istedik.Görüşmek istediğimizde kendisinin Bolu’da olduğu haberini aldık.Görüşemediğimiz için üzüldük!

-Milli Eğitim Müdürü Sn. İsa Gül ziyaret edildi.Daha sonra Sn. Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte YİBO’ya geçildi.Tüm öğrencilerimize hediyeleri dağıtıldı.10 adet Su Sebil makinesı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize verilmek üzere çeşitli giyecek ve kırtasiye malzemelerinden oluşan 4 koli malzeme Milli Eğitim Müdürümüz Sn. İsa Gül’e teslim edildi.

İlçemiz bürokratları makamlarında ziyaret edildi ve hediyeleri verildi.24 Kasım akşamı Öğretmenler Günü Programı olduğu öğrenildi.Öğretmenlerimizin hediyelerini vermek üzere programa dahil olduk.

Geceye katıldığımızda, ilk kez stajer öğretmenlerimizin yemin törenine şahit olduk.Daha önce de değişik yemin törenleri izlemiştik.En çok Milletvekillerimizin yemin törenlerini. Milletvekilleri sanki gazoz içer gibi and içiyorlardı. Öğretmenlerimiz ise gerçekten yemin ediyorlardı.

İlk defa Öğretmenler marşını dinledik. Sıcacıktı! İnsanın içini ısıtıyordu.

Acaba yanlış mı gördük? Öğretmenler marşı okunurken bütün öğretmenler ayakta heyecanla marş okurken, öğretmenlerin bulunduğu masaların birinde birkaç kişi marş söylemeden masada oturuyorlardı.

İlçe Milli eğitim Müdürümüz Sn. İsa Gül ve Tüm Öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü Kutlandı ve hediyeleri verildi.

Mesvak Başkanı Sn. Sami Bektaş Mesvak adına yaptığı konuşmada, Mesvak’ın eğitim için yaptıkları ve hedefleri , dinleyicilere anlatılarak dinleyiciler tarafından takdirle karşılandı.İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. İsa Gül’e, Mesvak başkanı Sn.Sami Bektaş tarafından hediyesi verildi.

O günkü programımız böylece tamamlandı ve istirahate çekildik.

Eğitimin Yılmaz Bekçileri Yalnız Değilsiniz…

YEŞİLCE ZİYARETİ

24 Kasım Öğretmenler Gecesinde Öğretmen Belediye Başkanımız Sn.Yekta Aydın’la karşılaştık.Kendisi bizleri Yeşilce’ ye davet etti.



Biz de davete icabetten 25 kasım Cumartesi günü Yeşilce’ye gitmek üzere yola çıktık.Yeşilyurt’tan geçerken Belediyenin yol ve diğer hizmet çalışmalarını takdirle izledik. Yeşilyurt’tan, Yeşilce’ye geçerken bir iş makinesı yolda takır, takır çalışıyor, taşları kırıyor, Yekta Başkan da başında.

Cumartesi tatil günü,herkes istirahatte; Başkan, iş makinesi ile beraber çalışıyor.Sağolsun yolu açtırdı ve birlikte Yeşilce’ye ulaştık. Çalışmalar ve belde hakkında bilgi aldık.Bizlerin Mesudiye’ye bu soğuk mevsimde geliş nedenini sorduğunda; Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi ziyarete geldiğimizi söyleyince bir öğretmen olarak çok mutlu olduğunu belirtti.

Yeşilce’nin 1950 de kurulmuş, Ordu’nun 7.ci belediyesi ve 1950 lerde Ordu’nun en büyük köyü olduğunu öğrendik.

MEHMETÇİK DERSHANESİ

Mehmetçik yurt içinde ve yurt dışında birçok başarılı çalışmaya imza atıyor. Örnek bir çalışma;

Son 10 yılda Mesudiye’den üniversite sınavını kazanan öğrenci sayısı ancak iki elin parmakları kadar.

Mehmetçik bu durumu görüyor.Mesudiye’ye en iyi hizmetin eğitim olacağını görüyor.

İl Jandarma Alay Komutanı elindeki yedek subay öğretmenleri, OKS ve ÖSS sınavlarına öğrenci yetiştirmeleri için kurs öğretmeni olarak Mesudiye’ye yönlendiriyor.

İlçemiz Jandarma Komutanı Sn. Gürgün Derilioğlu enerjik bir çalışma başlatıyor.Daha önce huzurevi, toplum eğitim merkezi olarak görev yapan bina dershane haline getiriliyor. Yeni gelen kaymakamımız Sn.Sezgin Üçüncü ‘de her türlü desteği veriyor.8 tane Mehmetçik Öğretmen, Öğrencilerimizi OKS ve ÖSS kurslarına hazırlıyor.Hedef bu yıl en az 10 öğrencimizin üniversiteyi kazanması.

Bir Çin Atasözünde Deniliyor ki; “Rüzgar esince aptallar duvar örer,akıllılar yel değirmeni inşa eder.”

Mehmetçik mazeret üretmiyor,Çözüm üretiyor.Yönetici dediğin sadece Ufku görmez, Ufkun arkasını da görür.

Teşekkürler Sn. Kaymakamım Sn. Sezgin Üçüncü

Teşekkürler Jandarma Alay Komutanımız Sn.Jan.Albay Nevzat Yıldız.

Teşekkürler İlçe Jandarma Komutanımız Sn.Gürgün Yüzbaşı

EMNİYET FEDAKARCA ÇALIŞIYOR

Sn.Mehmet Ali Memiş; İlçe Emniyet Amiri.Tipik Karadenizli,heyecanlı,samimi,tez canlı, yerinde duramayan çalışkan bir arkadaşımız.Herkesle dost,her evin kapısını çalıyor.Yokluklar içersinde görevini tam olarak yapıyor.Daha kısa süre önce 7 hırsızı yakalayıp Gölköy kodesine göndermiş.Teşekkürler Amirim…

Yokluklar dendiğinde neler diye merak ediyorsanız;

-Telsiz arızalı,

-Bina içersinde telefonla konuşma problem,

-Giriş kapısındaki sundurma gecekondu gibi.

-Bahçe duvarı göçmüş,

İçişleri Bakanlığı Güneydoğu daki Belediyelerin terörist taşıması için Ambulansa para buluyor, Bizim emniyete gelince su yok.Yoksa bizim emniyet başka bir ülkenin emniyeti mi? ''

www.mesvak.org.tr sitesinden alınmıştır.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 13:20:46
Güncelleme :6 Aralık 2006 Çarşamba 09:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zafer keskin IP: 88.232.230.xxx Tarih : 29.08.2007 21:26:21
mesudiyede kredi yurtlar kurumu yurdu varmı acaba? cevap verirseniz seviniriz..