22
Mayıs
2024
Çarşamba
MESUDİYE - ORDU

'Projeye Yeşilce de alınsın'

Ordu'nun Mesudiye İlçesi Yeşilce Belde Belediye Başkanı Yekta Aydın, halen yapımı süren Dereyolu kapsamına Yeşilce Beldesi'nin de alınması gerektiğini belirterek, "Beldemiz Dereyolu kapsamına alınırsa güzergahta en küçük bir zaman kaybı ve uzaklık olmayacaktır" dedi.

Yekta Aydın yaptığı açıklamada, Ordu-Sivas ve İç Anadolu bağlantısını en kısa yoldan sağlayan, ilk olarak 1873 yılında gündeme gelen, 1885 yılında projesi çizilen, araya giren savaş ve siyasi sebepler sonucu yapılamadığı için Ordulular'ın 120 yıllık hayali olan Dereyolu Projesi'ne Yeşilce Beldesi'nin de eklenmesi gerektiğini ifade etti.

Ordu'dan başlayarak Mesudiye'nin Topçam Beldesi'ne kadar yapılacak olan Dereyolu'nun buradan eski yol ile Mesudiye'ye ulaştığını belirten Aydın, "Ordu-Topçam arası yeni yapılacak yolla 60 kilometreye inecek. Topçam'dan Mesudiye'ye ise 27 kilometrede gidiliyor. Toplam yol uzunluğu 87 kilometre olacak. Yani bugün 120 kilometre olan Ordu-Mesudiye yolu 33 kilometre kısalarak 87 kilometreye düşecek. Ordu-Mesudiye-Yeşilce arası ise 132 kilometredir. Yeşilce Beldesi, Dereyolu kapsamına alınırsa yine güzergah 87 kilometre olacak, artı bir güzergah ve zaman kaybı olmayacaktır. O sebeple Ordu-Topçam-Mesudiye arasında yapılacak yol güzergahına aynı yol üzerinde bulunan Yeşilce Beldesi de eklenmelidir. Biz belde olmamıza rağmen fakültemiz, kültür evimiz, spor tesislerimiz ve turizm alanlarımız vardır. Bu yörenin proje kapsamına alınmasının beldemize ekonomik, sosyal ve sağlık açısından büyük yararları olacaktır. Acil hastaların ambulansla gönderilmesi sırasında çok insanımızı 4 saatlik yolda kaybettik. Yeni yapılan yol ise Ordu-Mesudiye arası 1.5 saate düşecektir. Bu güzergahta üzerindeki beldemizde bu kapsama alınmalıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2005 Pazartesi 16:10:14
Güncelleme :4 Mayıs 2006 Perşembe 13:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?